|

Yerli otoya Kibar ortak

Yerli otomobilde bir grubun oluşturulduğunu açıklayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) kiminle konuştuğunun detayları ortaya çıkmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:43 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar
Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar

Yerli otomobilin özel yatırımcı tarafından yapılması için organizatörlük üstlenen TOBB’un sır gibi sakladığı ortak girişim grubunda yerli üretici Hyundai Assan’ın da ortağı olan Kibar Holding’le temas halinde olduğu öğrenildi.

AÇIKLAMAYI
TOBB’A BIRAKTI

Hyundai Assan’la otomotiv üretiminin yanı sıra Assan Hanil ile de koltuk üretimi ve otomotiv parçaları ürettiklerini söyleyen Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Yerli otomobil projesi devreye alındığı takdirde bizde bütün know-how’ımızı kullanarak kendimizi o ürünlerin içerisine en etkin, yetkin ve güncel ve en iyisini üretebilme imkanımız var. Bu etkin ve yetkinliğimizi gönülden her zaman kullanırız. TOBB ile birtakım çalışmalarımız var. Bizimle istişare edildi. Gerekli açıklamayı TOBB yapacak” şeklinde konuştu. Assan Hanil’de güzel gelişmeler olduğunun altını çizen Kibar, Ford’un tüm dünya satışına da vereceği süspansiyonlu sürücü koltuğu üreteceklerini söyledi.

#TOBB
#Ali Kibar
7 yıl önce