|

Yoğun talep yüksek fiyat getirecek

Türkiye’de turizm alanında faaliyet gösteren tatilsepeti.com, sektörün 2018 yılının 9 ayını değerlendirerek bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artışa dikkat çekti.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:08 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Turizm sektörü 2019 yılından umutlu.
Turizm sektörü 2019 yılından umutlu.

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, yerli turistin son iki yıldaki fiyatlarla 2019’da tatil yapabilmesinin tek yolunun erken rezervasyondan geçtiğini, erken rezervasyonun ilk döneminde indirim oranlarının yüzde 30 ila yüzde 50 arasında değiştiğini belirterek, “Önceki yıllardan farklı olarak bu sene erken rezervasyon kampanyasında yüzde 40 civarında talep artışı bekliyoruz” ifadesini kullandı. 2018 yılının üçüncü çeyreği itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 artış yaşanarak 36 milyon ziyaretçinin Türkiye’ye geldiğini belirten Küçükyılmaz, özellikle Avrupa’dan gelen ziyaretçi sayısındaki artışın devam ettiğini, bu trend sürdüğü takdirde 2018 yılı sonunda ülkeye gelen ziyaretçi sayısının 45 milyona ulaşabileceğini ifade etti.


“DÖNEM KISA SÜREBİLİR”

İç pazarda 10-12 milyon kişi arasında bir tatil hacmi olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Küçükyılmaz, 2019 yılında da bu rakamların benzer olacağını ve dış pazarlardan gelen yoğun talep nedeni ile iç pazardaki turist sayısında artış beklemediklerini ifade etti. Küçükyılmaz, bu yıl erken rezervasyon döneminin daha kısa sürebileceğinin de sinyalini verdi. Küçükyılmaz, bu yıl özellikle kültür turlarının tercih edildiğini, bu trendin 2019’da da devam etmesini beklediklerini söyledi. 2018’de otellerdeki ortalama fiyatların yüzde 30 yükseldiği de kaydedildi.

  • SEKTÖR NİTELİKLİ TURİSTE YÖNELMEL
  • Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, Türkiye’nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 11,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçtiğini hatırlattı. Çizmeci, Türkiye’ye “deniz, kum, güneş” turistlerinin yanı sıra kültürel turistlerin de gelmeye başladığını bu bakış açısıyla da sektörün nitelikli turiste yönelmesi gerektiğini söyleyerek; “Ülke olarak sağlık turizminde çok iyi bir konumdayız ve çok iyi teknolojik cihazlara sahibiz. Turizm acenteları olarak sağlık turizminde kendimizi daha fazla geliştirmeli” dedi.
#Tatilsepeti.com
#Koray Küçükyılmaz
5 yıl önce