|

'Yolsuzluk depremi' Suudi borsasını da vurdu

Suudi Arabistan'da yolsuzlukla mücadele kapsamında çok sayıda Prens ve eski bakanın tutuklanması Suudi Arabistan borsasını da vurdu. Suudi TASI endeksi açılışın hemen ardından gelen satışlarla yüzde 1.5 değer yitirdi.

Yeni Şafak
11:27 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 5/11/2017 Pazar
178 şirketin işlem gördüğü  Suudi TASI endeksinde 160 şirket değer kaybetti.
178 şirketin işlem gördüğü Suudi TASI endeksinde 160 şirket değer kaybetti.

'Yumuşak darbe' diye nitelendirilen büyük değişikliklerle gündeme gelen Suudi Arabistan, dün gece önemli kararlar aldı.

Kral Selman'ın talimatıyla ülkedeki rüşvet ve yolsuzlukların engellenmesi için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun kurulması kararlaştırıldı. Kurulan komisyonun kararıyla 11 prens ve çok sayıda eski bakan tutuklandı.

160 şirket değer kaybetti

Başında tutuklananlar arasında adı geçen Prens el Velid bin Tallal bin Abdülaziz el Suud'in olduğu Kraliyet şirketi Kingdom Holding hisselerindeki değer kaybı ise yüzde 9.9 oldu. Habertürk'ün haberine göre bu düşüş, şirket hisselerinde 2014 yılından bu yana görülen en büyük değer kaybı.


Bilanço da açıklandı

Öte yandan Kingdom Holding, bugün üç aylık bilançosunu da açıkladı. Geçtiğimiz yıl üçüncü çeyrekte 94.6 milyon dolar zarar açıklayan şirket, bu yılın aynı döneminde ise 66 milyon dolar kâra geçti.

Suudi Arabistan'da Kral Salman ve veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarını sağlamlaştırmak amacıyla kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun ilan ettiği bildiriye göre 11 prens ve 38 eski bakan tutuklandı.

#Suudi Arabistan
#Yumuşak darbe
#Yolsuzluk depremi
#Suudi TASI endeksi
6 yıl önce