|

Yozgat'ta havalimanı sevinci

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında Yozgat’ın da yer alması kentte sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Kazım Arslan "İnşallah, önümüzdeki yıl içinde yatırım programına alınmasını da bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:41 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:45 - 26/11/2016 Cumartesi
AA
Yozgat'ın her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamına alınması kentte sevinçle karşılandı.
Yozgat'ın her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamına alınması kentte sevinçle karşılandı.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan yaptığı açıklamada, havalimanı konusunun yaklaşık 4-5 yıldır Yozgat'ın ve Ankara'nın gündeminde olduğunu söyledi. Havalimanıyla ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun tamamlandığını belirten Arslan, "Başbakanımızın vurguladığı üzere önümüzdeki dönemde yapılacak havalimanlarından birisi Yozgat'a inşa edilecek. İnşallah, önümüzdeki yıl içinde yatırım programına alınmasını da bekliyoruz" dedi.



Arslan, havalimanının şehrin gelişmesi için önemli, itici bir faktör olacağını ifade ederek, kararı sevinçle karşıladıklarını dile getirdi. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da 7 il ile beraber Yozgat'a da havalimanı yapılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.



Havalimanının şehre ticari açıdan çok büyük katkı sağlayacağını belirten Özışık, "Özellikle İstanbul'daki bir yatırımcı buradaki yatırımına günübirlik gelip gitmek isteyecek. Yatırımların daha kolay gerçekleşmesi için havayolu çok önemli bir faktör. Yozgat için hayırlı olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Vatandaşlardan Çetin Bölükbaşı da havalimanı yapılmasının Yozgat için çok faydalı olacağını belirtti.



Avusturya'da yaşayan gurbetçi Çiçek Ülger ise Viyana'dan önce Ankara'ya oradan da Yozgat'a geldiğini söyledi. Havalimanı olsa Viyana'dan direkt Yozgat'a gelebileceğini dile getiren Ülger, "Biz de kendi memleketimize uçakla gelmekten gurur duyarız. Memleketimize geliş gidişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Uçakla Ankara'ya geliyoruz. Oradan da karayoluyla Yozgat'a gelmek zorunda kalıyoruz." dedi.








#Yozgat
#Havaalanı
7 yıl önce