|

Yüzde 40’ı yenilendi

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2,5 ay önce başlatılan çalışma tamamlandı. Yüzde 40 yenilenen köprü, gece üç şerit gidiş ve üç şerit geliş olmak üzere tamamı hizmete açıldı. Bundan sonraki bakımlar haftalık olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 00:48 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Yüzde 40’ı yenilendi
Yüzde 40’ı yenilendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, haziran ayı ortasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlatılan tadilat çalışması tamamlandığını açıkladı. Köprünün bakım ve onarım çalışmalarının planlandığı gibi 2,5 ayda tamamladıklarını belirten Arslan, “ 30 Ağustos’ta bitirmeyi planladık ancak daha sonra bu tarihi 25 Ağustos’a çektik” dedi.

YÜZDE 40’I YENİLENDİ

Arslan, “Köprünün aşağı yukarı yüzde 40’ı yenilendi. Köprünün 40 yıllık bakımının tamamını yapmış olduk. Bundan sonra köprünün asfalt yenileme ihtiyacı olduğunda 2,5-3 ay sürmesin diye yeni bir metot uyguladık. Bundan sonra köprünün tamamının asfalt yenileme işi 6 veya 7 günde tamamlanacak” dedi. Arslan; köprüde güçlendirme, depreme karşı dayanıklı hale getirme, dünyada bir ilk olan eğik askı sisteminin düşey askı sistemine çevrilmesi gibi işlemlerin yapıldığından bahsetti. Arslan, Şehitler köprüsü için 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat durmaksızın sahada çalışıldığını vurguladı.

ÇAMLICA GİŞELERİ DE SERBESTLEŞİYOR

Ulaştırma Bakan Ahmet Arslan, Çamlıca gişelerinde de 25 Ağustos’ta çalışmaların tamamlanacağını belirtti. Arslan, “Burada da serbest geçiş başlayacak. Bayram tatili boyunca 81 ildeki yolların tamamında mecburi çalışmalar dışındaki tüm bakım, tamirat ve yol yapım çalışmalarının hepsini durduracağız” dedi.

  • Köprünün 40 yıllık bakımını tamamladıklarını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Arslan, bundan sonra köprünün asfalt yenilemesi 2,5-3 ay sürmesin diye yeni bir usul uyguladıklarından bahsetti. Köprünün ana açıklığındaki mevcut asfaltın 40 milimetre olduğunu anımsatan Arslan, yapılacak çalışmayla yeni asfaltın 25 milimetre mastik ve üzerine 25 milimetre taş mastik asfalt olacak şeklinde iki tabakalı serildiğini söyledi.
#Ahmet Arslan
#Köprü
#Otoyol
7 yıl önce