|

Z Raporu’nun kasım sayısı bayilerde: Küresel beyin göçü haritası

Yetişmiş insan kaynaklarını kaybeden ülkeler, ekonomik yarışta geride kalıyor. ‘Küresel beyin göçü haritası’nı kapak dosyasına taşıyan Z Raporu’nun Kasım sayısı yine dopdolu...

16:26 - 1/11/2019 Cuma
Güncelleme: 16:42 - 1/11/2019 Cuma
Yeni Şafak
Z Raporu kasım sayısı ile yine dopdolu.
Z Raporu kasım sayısı ile yine dopdolu.

Yüksek nitelikli insanlar ülkelerini neden terk ediyor? En fazla beyin göçü veren 34 ülke içinde 24. sırada yer alan Türkiye bundan nasıl etkileniyor? Ve elbette en fazla göç alan ülkelerin çalışma standartları neler? Bu ülkeler yüksek nitelikli insanlara neden cazip geliyor, yetenekleri nasıl çekebiliyor?

Z Raporu, Kasım 2019 sayısında hayati bir konuyu daha incelemeye aldı: Küresel beyin göçü haritası…

Cazip çalışma olanakları, dolgun maaşlar ve daha iyi bir hayat imkanı sunan gelişmiş ülkeler sürekli beyin göçü alıyorlar. Bu durum, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için ise çok ciddi bir sorun teşkil ediyor. Yetişmiş insan kaynaklarını mütemadiyen kaybeden bu ülkeler, ekonomik yarışta da ‘mutlak mağlup’ durumuna düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar.

  • Küresel beyin göçü haritasına yakından bakıldığında hemen fark edilen, bu büyük çağ gerçeğini daha iyi anlamak ve buna karşı çözümler geliştirmek üzere yararlanılabilecek kritik doneler, tüm ayrıntılarıyla Z Raporu’nun kapsamlı dosyasında…

BARIŞ PINARI’NDAN SONRA SURİYE’DE YENİ İHTİMALLER

Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusundan kendisine yönelen terör tehdidini ortadan kaldırmak için Barış Pınarı Harekatı’nı, uzun süredir devam ettirdiği askeri hazırlıklardan sonra başlattı. Bu harekat neticesinde, Türkiye artık Suriye'nin geleceğinde ve dolayısıyla Cenevre siyasi görüşmelerinde, ABD ve Rusya'nın yanında en etkili üç aktörden biri konumunda.

Bundan sonra neler olacak? Suriye ve bölge coğrafyasında yeni ihtimaller neler? Z Raporu, bölgesel güç dengesindeki somut durumu ve güç pazarlıklarını güçlü bir analiz eşliğinde sayfalarına taşıdı.

WALL STREET’TE MAKİNELERİN YÜKSELİŞİ

Wall Street'te yatırım kararlarını, yatırım uzmanlarının mı verdiğini sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz!

Finans alanında teknoloji ve özellikle yapay zeka yatırımları, son dönemde büyük bir hız kazanmış durumda. Küresel finans merkezi Wall Street'te yatırım kararlarının yüzde 60'ını yapay zeka veriyor. Para yönetimi gibi 'çok hassas' bir konuda bile yapay zekaya başvurulması, bu konuda güven eşiğinin çoktan aşıldığını gösteriyor. Ayrıntılar Z Raporu’nun yeni sayısında…

Z RAPORU’NUN KESKİN KALEMLERİ

Siyaset ve ekonomi gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendiren Z Raporu’nun güçlü kalem ekibinin ortaya koyduğu görüşler, ufuk açmaya devam ediyor.
  • Yönetim felsefesinde iz bırakanları Prof. Dr. Mustafa Özel’in yazdığı, piyasaları analist Cüneyt Paksoy’un yorumladığı Z Raporu’nda Prof. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Prof. Dr. Murat Yülek, Prof. Dr. Mehmet Akif Soysal, Doç. Dr. Kadir Tuna, İbrahim Acar, Dr. Mamdouh G. Salameh, Robert M. Cutler, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi’nin ülke ve dünya gerçeklerine farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak yorumlarını okuyabilirsiniz.

#Z Raporu
#Küresel beyin göçü haritası
4 yıl önce