|

Zaruri de olsa Amerikan malı alma

AK Parti, yönetimini bulundurduğu belediyeleri tasarruf tedbirleri ve Amerikan mallarının kullanılmaması başta olmak üzere döviz konusunda uyardı.

Fazlı Şahan
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:13 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
AK Partili belediyelere 'yerli malı kullanım' talimatı gönderildi
AK Partili belediyelere 'yerli malı kullanım' talimatı gönderildi

Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, AK Parti’li 883 belediye ile 39 il genel meclisi başkanına bir yazı gönderdi. 17 başlıktan oluşan uyarılar listesinde şunlar yer aldı:

YERLİ YAZILIM KULLAN

Lisans ücreti ödenmeyen, yerli ve milli yazılımımız olan PARDUS’a henüz geçmemiş olan belediyelerimiz, lisans ücreti ödenen yabancı menşeli yazılımlar yerine ivedilikle PARDUS’a geçmelidir.

YERLİ MARKAYA ÖZEN

Elektronik cihazlar, cep telefonları, bilgisayar ve diğer teknolojik cihazlarda yerli üretim veya yerli marka tercihine özen gösterin. Yabancı ürün kullanılması gereken durumlarda, başta ABD olmak üzere Türkiye’ye siyasi ve ekonomik tehdit uygulamaya çalışan ülkelerin ürünleri dışındakileri tercih edilmelidir.

Yapı, tesis, imalat, ikmal, tamir, bakım, asansör, havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, iş makineleri, temizlik ürünleri, robotları ve yükleyicilerde yerli ürün veya markalar tercih edin. Yabancı ürün alım zaruretinde ise ABD ürünlerinden kaçınılmalıdır.

HESAPLAR TL’DE TUTULSUN

EFT, havale, kambiyo, kredi, gibi işlemler tamamen TL cinsinden gerçekleştirilmelidir. Belediye ve iştirakler hiçbir şekilde yabancı para cinsinden vadeli-vadesiz mevduat hesabı açılmamalı, açılmış olanlar sonlandırılmalıdır. Yasal mevzuat hükümleri ile cevaz verilse dahi, hiçbir şekilde yabancı para cinsinden sözleşme yapılmamalıdır.

ÖZEL İŞTE DEVLET ARACI

Belediye ve iştiraklerine ait sosyal tesis ve işletmelerde gıda - içecek ürünleri yerli olanlardan tercih edilmelidir. Tasarruf tedbirlerine azami riayet edilmeli ve hiçbir gerekçeyle binek aracı alım ve kiralaması yapılmamalıdır. Mevcut hizmet araçlarının iş dışında kullanımı kesinlikle önlenmelidir.

#Pardus
#Erol Kaya
#AK Parti
6 yıl önce