|

Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Başbakan Binali Yıldırım'ın emeklilere verdiği yıllık 2 bin lira ikramiyelerin ne zaman yatırılacağı merak konusu oluyor. Özellikle önümüzdeki Ramazan Bayramı öncesinden ilk ikramiye olan bin liranın yatırılıp yatırılmayacağı emekli vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
12:00 - 2/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:44 - 2/05/2018 Çarşamba
Diğer
Emekli ikramiyeleri Bayramdan önce yatırılacak.
Emekli ikramiyeleri Bayramdan önce yatırılacak.

Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak, Bayramdan önce emekli ikramiyeleri yatırılacak mı? sorularının yanıtı haberimizde. Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıkladığı sürpriz pakette yer alan bayram ikramiyesi milyonlarca emeklide heyecan oluşturdu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

1000’er liralık ikramiyeler Ramazan ve Kurban bayramı öncesi hak eden vatandaşların hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerle birlikte emeklilerin eline 1 yıl içinde maaşlarının haricinde 2 bin lira para geçmiş olacak. Emeklimiz bu Ramazan Bayramı'ndan önce muhtemelen Haziran başında 1.000 liralık bayram ikramiyesini almış olacak.

SADECE EMEKLİLERE VERİLMEYECEK

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı bin liralık ikramiyeler sadece emeklilere değil emekli olmadan devlet tarafından aylık bağlanan özellikle gaziler ve şehit yakınları başta olmak üzere tüm maaş alanlara verilecek.

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ ZAMMI

Emekli aylığı artışı 22.3 milyar lira, 1.2 milyar lira da 65 yaş üstü. 23.5 milyar lira toplamda gider var. Topluca değerlendirdiğimizde 24 milyar lrialık artış olduğunu görüyoruz. Yeniden yapılandırma çerçevesinde benzer şekilde çalışmalar devam ederse 15-16 milyar liralık ilave gelir gelecek. Emelilerimiz aylığında aylık 166 liralık bir artış yapıyoruz.

SGK HAZİNEDEN TAHSİL EDECEK

Ödenen bu ikramiyeler için Sosyal Güvenlik Kurumu, Hazine’ye faturayla başvuracak ve Hazine’den tahsil edecek. İkramiyelerin devlete faturası 24 milyar lirayı bulacak.

BAKAN DETAYLARINI AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyelerin, emekli ve aileleriyle birlikte 12 milyon 300 bin vatandaşı etkileyeceğini vurguladı.

KİME NE KADAR İKRAMİYE?

Bakanın verdiği bilgiye göre bir bayramda alınacak ikramiye ödemesi emeklinin kendisine 1000 lira olacak. Ancak ölüm aylığı alan dul, yetim ve ana, babalara ise aylık hisseleri oranında; iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

#bayram ikramiyesi
#emekli ikramiyesi
6 yıl önce