|

Fenerbahçe Başakşehir canlı izle! FB Başakşehir canlı skor!

Fenerbahçe Başakşehir canlı anlatım, canlı skor ve maçı canlı olarak izlemek için haberimize bakınız. Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında, Fenerbahçe kritik virajda. Lider Medipol Başakşehir'e konuk olacak sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda önemli maça çıkacak. Bu akşam oynanacak Fenerbahçe (FB) Başakşehir maçı canlı olarak kaç kaç olduğunu ve canlı takibini haberimiz üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte Fenerbahçe (FB) Başakşehir maçı canlı..

Yeni Şafak
17:25 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 17:58 - 11/02/2018 Pazar
AA
Fenerbahçe Başakşehir canlı anlatım, canlı skor ve maçı canlı olarak izlemek için haberimize bakınız.
Fenerbahçe Başakşehir canlı anlatım, canlı skor ve maçı canlı olarak izlemek için haberimize bakınız.
Fenerbahçe Başakşehir canlı anlatım, canlı skor ve maçı canlı olarak izlemek için haberimize bakınız. Süper Lig'de 21 haftanın en kritik maçı bu akşam oynanacak. Fenerbahçe lider Medipol Başakşehir'e konuk olacak. Oynadığı futbolla takdir toplayan Başakşehir Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlamak istiyor. Beşiktaş'ın da Karabükspor'u 5-0 geçmesi sonrasında Fenerbahçe'nin Başakşehir deplasmanı büyük önem taşıyor. İşte Fenerbahçe (FB) Başakşehir maçı canlı..

Süper Lig'de son iki haftada Trabzonspor ve Gençlerbirliği'yle berabere kalarak 4 puan kaybeden sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir'in 5 puan gerisinde üçüncü sırada haftaya girdi. Ligde 13 haftayla bu sezon en uzun yenilmezlik serisine sahip takım konumunda bulunan Fenerbahçe, bu unvanını koruyarak, rakibiyle olan puan farkını azaltmaya çalışacak. Süper Lig'de son mağlubiyetini geride kalan yıl 29 Eylül'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla alan sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 13 maçtan 7 galibiyet, 6 beraberlikle ayrıldı.
BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE CANLI TAKİP CANLI SKOR:


Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 6'sı Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 19 resmi maçta ise yenilgi yüzü görmedi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Ülker Stadı'nda Medipol Başakşehir 3-2 kazandı. Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

(Başakşehir Fenerbahçe maçı sadece LİG TV aboneliği olanlar tarafından izlenebilir.)
Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu yarın forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları süren Martin Skrtel, Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı, takımlarını yalnız bırakacak. Öte yandan, sarı-lacivertli ekipte üçer sarı kartı bulunan Hasan Ali Kaldırım ve Roberto Soldado, Medipol Başakşehir karşılaşmasında da kart görmeleri durumunda 22. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düşecek.


Giuliano kadroya dönüyor

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Brezilyalı orta saha oyuncusu Giuliano Victor de Paula, Medipol Başakşehir maçında kadroda olacak. Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe maçında omzundan sakatlanan Giuliano, hafta içi takımla çalışmalara başladı. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın Giuliano'yu riske atmayarak yedek kulübesinde oturtması bekleniyor.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında hafta içindeki Akın Çorap Giresunspor maçında sakatlığını atlatarak sahalara dönen Portekizli stoper Luis Neto ile Şener Özbayraklı da teknik direktör Kocaman'ın şans vermesi durumunda forma giyebilecek.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena, Jose Fernandao.


Zor deplasman

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'i deplasmanda yenmekte oldukça zorlanıyor. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010'da 1-0'lık skorla almıştı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakadan Fenerbahçe, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı, galibiyete hasret kaldı.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'in yeni stadında oynadığı 4 resmi maçı da kazanamadı. Başakşehir Fatih Terim Stadı bugüne dek iki takım Süper Lig'de 3, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Medipol Başakşehir 2 galibiyet alırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlandı.


Son müsabakaları kaybetti

Fenerbahçe, Abdullah Avcı’nın takımına karşı oynadığı 4 lig maçının 3’nü kaybederken, sadece 1 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım, Başakşehir deplasmanındaki son galibiyetini Kasım 2010’da alırken (0-1), o maçta takımların başında yine Abdullah Avcı ve Aykut Kocaman yer almıştı. Fenerbahçe’ye bu karşılaşmada galibiyeti getiren gol ise Alex De Souza’dan geldi. Bu müsabaka, aynı zamanda Başakşehir’in iç sahada Fenerbahçe’ye gol atamadığı tek karşılaşmaydı. İki takım arasında sadece 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, bu mücadelelerin tamamı da 2-2’lik skorla sonuçlandı.

Fenerbahçe, en çok zorlandığı deplasmanda

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında konuk olacağı lider Medipol Başakşehir'i deplasmanda yenmekte oldukça zorlanıyor. Ligde şampiyonluk yarışında kritik bir deplasmana çıkacak Fenerbahçe, rakibi karşısında dış sahada kötü bir performans sergiliyor.

Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda yaptığı 9 lig maçından sadece birini kazanabildi. Deplasmandaki 7 müsabakayı yitiren sarı-lacivertliler, birinde ise berabere kaldı.


Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 6, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ise 3 maça çıkan sarı-lacivertliler, rakip filelere 7 gol atarken kalesinde 16 gole engel olamadı.

Tek galibiyet 2010'da Kocaman'la

Fenerbahçe, rakibi karşısında Süper Lig'de tek deplasman galibiyetini 2010 yılında elde etti. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Fenerbahçe, 27 Kasım 2010'da 1-0'lık skorla rakibi karşısında dış sahada tek galibiyetini aldı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakada Fenerbahçe, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle galibiyete hasret kaldı.

Yeni statta kazanamadı

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'in yeni stadında oynadığı 4 resmi maçı da kazanamadı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı bugüne dek iki takım Süper Lig'de 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaştı. Ligdeki 3 maçın 2'si turuncu-lacivertlilerin galibiyetiyle biterken, bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalde bu statta oynanan karşılaşma ise 2-2 berabere bitti.

2 sezon şampiyonluğu bu statta kaybetti

Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunun 33. haftasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçta rakibiyle 2-2 berabere kalınca Galatasaray, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Sarı-lacivertliler, 2015-2016 sezonun 32. haftasında aynı statta rakibine bu kez 2-1 yenilince, Beşiktaş şampiyonluk yarışında çok büyük avantaj yakaladı ve lig sonunda mutlu sona ulaştı.


Deplasman maçları

Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir ile deplasmanda yaptığı Süper Lig maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Stat Sonuç (Başakşehir-FB)

---------------------------------------------------------------------------------------

10.08.2007 Atatürk Olimpiyat 2 - 0

08.02.2009 Atatürk Olimpiyat 2 - 0

28.02.2010 Atatürk Olimpiyat 2 - 1

27.11.2010 Atatürk Olimpiyat 0 - 1

25.01.2012 Atatürk Olimpiyat 3 - 2

05.05.2013 Atatürk Olimpiyat 2 - 0

25.05.2015 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim 2 - 2

09.05.2016 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim 2 - 1

21.08.2016 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim 1 - 0

Ligde 20. randevu

Fenerbahçe ile eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir, Süper Lig'de yarın 20. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 19 maçta Fenerbahçe 9, Medipol Başakşehir 8 galibiyet aldı, 2 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertlilerin 26 golüne, turuncu-lacivertliler 24 golle yanıt verdi.

Emre Belözoğlu forma giyemeyecek

Medipol Başakşehir'de, Fenerbahçe ile oynanacak zorlu maçta kart cezalısı Emre Belözoğlu forma giyemeyecek. Turuncu-lacivertli ekibin, ligde son oynadığı Atiker Konyaspor mücadelesinde kırmızı kart gören deneyimli futbolcu, bu mücadelede takım arkadaşlarını yalnız bırakacak.

Medipol Başakşehir'de, aynı müsabakada sakatlanan Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'nun, Fenerbahçe karşısında forma giyip giyemeyeceği ise maç saatinde netlik kazanacak. Abdullah Avcı'nın, sakatlığı geçen ve hafta içinde takımla antrenmanlara başlayan Eljero Elia'ya ise maç kadrosunda yer vermesi bekleniyor.

31 maçlık yenilmezlik serisi

Geçtiğimiz sezon evinde mağlubiyet yüzü görmeyen turuncu-lacivertliler, bu başarısını bu sezonda da sürdürüyor. Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe maçı öncesinde sahasında 31 maçlık yenilmezlik serisi bulunuyor. Abdullah Avcı'nın ekibi, ligin ilk yarısında sahasında oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, ikinci yarının ilk maçında da evinde Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etmeyi başardı. Abdullah Avcı'nın ekibi, sahasındaki son 31 maçta 24 galibiyet alırken, 7 karşılaşmada da beraberlikle ayrıldı.

Medipol Başakşehir bu süreçte 79 puanı hanesine yazdırdı, maç başına puan ortalaması ise 2,54 oldu.

Turuncu-lacivertliler, ligde sahasındaki son yenilgisini 12 Mart 2016'da Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik sonuçla almıştı.

Muhtemel 11

Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Volkan Babacan, Caicara, Epureanu, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Visca, Napoleoni, Arda Turan, Adebayor.

#Fenerbahçe
#Futbol
#Halil Umut Meler
#Medipol Başakşehir
#Spor Toto Süper Lig
#SÜPERLİG
6 yıl önce