|

Fransız hükümeti mültecilere Fransız

Fransa'nın Saint Martin şehrinde Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı göçmenler ölümle burun buruna. Ülkedeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle çadırlarda yaşayan mülteciler donma tehlikesiyle karşı karşıyaken Fransız hükümeti duruma kayıtsız kaldı.

Yeni Şafak
11:29 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 12:01 - 13/02/2018 Salı
Diğer
Fransa'da Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı göçmenler yoğun kar yağışı altında sokaklarda kalıyor.
Fransa'da Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı göçmenler yoğun kar yağışı altında sokaklarda kalıyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle milyonlarca insan yer değiştirdi. Milyonlarca insanın Türkiye'ye göç etmesine rağmen mültecilere yönelik yapılan çalışmalar ve hazırlanan çadır kentler tüm dünyaya örnek niteliğinde.

Avrupa'daki mülteci skandalları ise her gün giderek başka bir boyut kazanıyor. Mültecilere yönelik alınan insanlık dışı önlemler, Avrupa'nın insana verdiği değeri en net şekliyle ortaya koyuyor.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği resmi Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda Fransa'da donma tehlikesi altında olan mültecilerin görüntülerini paylaştı.


Fransa sokaklarında olumsuz hava koşullarında yaşam mücadelesi veren Suriyeli, Afgan ve Pakistanlı göçmenler donma tehlikesiyle karşı karşıyalar. Yoğun kar yağışının olduğu Fransa Sain Martin şehrinde yaklaşık 200 göçmen incecik çadırlarla ölümle burun buruna geliyor. Fransız hükümeti ise duruma kayıtsız.



#Fransa
#Sain Martin
#​Uluslararası Mülteci Hakları Derneği
6 yıl önce