Halim, Noel ayininin yapıldığı alt kattaki kilisenin ise 2 bin 500 kişilik kapasitesi bulunduğunu belirtti.
11:08, 07/01/2019, PazartesiG: Güncelleme: 11:40, 07/01/2019, Pazartesi
FETÖ'nün projesini Sisi gerçekleştirdi
FETÖ'nün projesi olan cami ve kilisenin bir arada olduğu Kahire'de yapılan Ortadoğunun en büyük Ortodoks katedralinin açılışı Sisi tarafından yapıldı.
Ortadoğunun en büyük Ortodoks katedrali, Mısır'ın başkenti Kahire'de ibadete açıldı.

Ortadoğunun en büyük Ortodoks katedrali, Mısır'ın başkenti Kahire'de ibadete açıldı.

Mısır devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, "Mesih'in Doğuşu" adını taşıyan katedralin açılışını, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros yaptı.

Katedralde Noel ayini gerçekleştirildi.

"Katedralin içindeki büyük kilise 7 bin 500 kişiyi kabul edebiliyor"

Ortodoks Kilisesi sözcüsü Pavlos Halim, "Mesih'in Doğuşu Katedrali Ortadoğunun en büyük katedrali sayılıyor. Katedralin içindeki büyük kilise 7 bin 500 kişiyi kabul edebiliyor." dedi.

Kahire'nin Abbasiye bölgesinde de 4 bin 500 kişi kapasiteli Aziz Mark Kıpti Ortodoks Katedrali bulunuyor.

Mısır'da yaklaşık 15 milyon Hristiyan yaşıyor

Mısırlı yetkililer, caminin, dünyanın ikinci büyük camisi, katedralin ise Orta Doğu'nun en büyük katedrali olduğunu duyurdu.



