Hükümet 'altın almayın' dedi halk tersini yaptı: Hindistan'da mücevher devinin karı fırladı

10:04, 08/09/2026, Salı
Diğer
Hükümet 'altın almayın' dedi halk tersini yaptı: Hindistan'da mücevher devinin karı fırladı

Hindistan'da hükümetin 'altın almayın' çağrısı ve ithalat vergilerini iki katından fazla artırması çare olmadı. Tüketiciler tekrar altına büyük ilgi gösterdi. Ülkenin en büyük mücevher perakendecisinin karı yükseldi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin altın alımlarını azaltma çağrısı ülkede yankı uyandırdı. Ayrıca hükümetin ithalat vergilerini iki katından fazla artırması, tüketicilerin altına ilgisini tam tersine arttırdı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin altın alımlarını azaltma çağrısı ülkede yankı uyandırdı. Ayrıca hükümetin ithalat vergilerini iki katından fazla artırması, tüketicilerin altına ilgisini tam tersine arttırdı.

ALTIN İÇİN TALEP ARTTI

Financial Times'ın haberine göre, hükümetin altın talebini azaltmaya yönelik adımlarının etkisi kısa sürerken, ülkenin en büyük mücevher perakendecisi Titan'ın kârı son çeyrekte yüzde 63 artış gösterdi. Mağazalarda ciddi müşteri artışı görüldü.

ALTIN İÇİN TALEP ARTTIFinancial Times'ın haberine göre, hükümetin altın talebini azaltmaya yönelik adımlarının etkisi kısa sürerken, ülkenin en büyük mücevher perakendecisi Titan'ın kârı son çeyrekte yüzde 63 artış gösterdi. Mağazalarda ciddi müşteri artışı görüldü.

"GEREKLİ DEĞİLSE ALMAYIN"

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, mayıs ayında vatandaşlardan altın alımlarını ertelemelerini istemiş ve aynı dönemde altın ithalatına uygulanan gümrük vergisi yüzde 15'e çıkarılmıştı. Geçtiğimiz hafta da benzer bir uyarıda bulunan Modi, vatandaşlara "Gerekli değilse altın almayın" çağrısını yineledi.

"GEREKLİ DEĞİLSE ALMAYIN"Hindistan Başbakanı Narendra Modi, mayıs ayında vatandaşlardan altın alımlarını ertelemelerini istemiş ve aynı dönemde altın ithalatına uygulanan gümrük vergisi yüzde 15'e çıkarılmıştı. Geçtiğimiz hafta da benzer bir uyarıda bulunan Modi, vatandaşlara "Gerekli değilse altın almayın" çağrısını yineledi.

Ancak tüketicilerin altına olan ilgisinin kesintisiz devam ettiğini belirten Titan Genel Müdürü Ajoy Chawla, "Talep yalnızca mücevher kullanımından kaynaklanmıyor. Altın, Hindistan'da aynı zamanda güvenli bir yatırım ve varlık saklama aracı olarak görülüyor" dedi.

Ancak tüketicilerin altına olan ilgisinin kesintisiz devam ettiğini belirten Titan Genel Müdürü Ajoy Chawla, "Talep yalnızca mücevher kullanımından kaynaklanmıyor. Altın, Hindistan'da aynı zamanda güvenli bir yatırım ve varlık saklama aracı olarak görülüyor" dedi.

KÜRESEL TALEBİN ÜÇTE BİRİ HİNDİSTAN'DAN

Financial Times'ın paylaştığı verilere göre Hindistan, küresel altın mücevher talebinin yaklaşık üçte birini tek başına karşılıyor. Dünya Altın Konseyi verilerine dikkat çekilen haberde, ülkede mücevher satışlarının yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yaklaşık yüzde 30 artarak 21 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

KÜRESEL TALEBİN ÜÇTE BİRİ HİNDİSTAN'DANFinancial Times'ın paylaştığı verilere göre Hindistan, küresel altın mücevher talebinin yaklaşık üçte birini tek başına karşılıyor. Dünya Altın Konseyi verilerine dikkat çekilen haberde, ülkede mücevher satışlarının yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yaklaşık yüzde 30 artarak 21 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Ülkedeki büyük mücevher şirketlerinin gelirlerindeki bu artışta, dini festivallerin yanı sıra yaz aylarındaki düğün sezonunun da etkili olduğu belirtildi.

Ülkedeki büyük mücevher şirketlerinin gelirlerindeki bu artışta, dini festivallerin yanı sıra yaz aylarındaki düğün sezonunun da etkili olduğu belirtildi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026