Mesajı onayladı gerçeği fark edince şoke oldu: 150 bin lirasını kaybediyordu

11:29, 28/08/2026, CumaG: Güncelleme: 11:57, 28/08/2026, Cuma
IHA
Mesajı onayladı gerçeği fark edince şoke oldu: 150 bin lirasını kaybediyordu

Özel bir bankanın kredi kartı müşterisi olan Osman Karabulut, cep telefonuna gelen onay mesajını dikkate almadan yanıtlayınca 150 bin lira dolandırıldı. Yanıltıcı mesaja onay vermesiyle kartından ve internet bankacılığından bilgisi dışında işlem yapılan Karabulut, durumu fark eder etmez bankaya başvurarak parasını geri almayı başardı.

Olay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü meydana geldi. Telefonuna gelen "Mesaj istemiyorsanız iptal edip onaylayın" içerikli yanıltıcı metni incelemeden onaylayan Karabulut, pazar günü kredi kartı limitinden 150 bin lira çekildiğini fark etti.

Olay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü meydana geldi. Telefonuna gelen "Mesaj istemiyorsanız iptal edip onaylayın" içerikli yanıltıcı metni incelemeden onaylayan Karabulut, pazar günü kredi kartı limitinden 150 bin lira çekildiğini fark etti.

Hızla müşteri hizmetlerini arayarak kartını ve internet bankacılığı erişimini donduran Karabulut, pazartesi günü bankaya resmi itiraz dilekçesi sundu. Yapılan incelemelerin ardından çekilen paranın bir un fabrikası üzerinden işleme alındığı ve dolandırıcıların internet bankacılığı şifrelerini değiştirdiği tespit edildi. Banka yetkililerinin güvenlik açıklarını incelemesinin ardından kesilen 150 bin lira, 4-5 gün içinde Osman Karabulut’un hesabına iade edildi.

Hızla müşteri hizmetlerini arayarak kartını ve internet bankacılığı erişimini donduran Karabulut, pazartesi günü bankaya resmi itiraz dilekçesi sundu. Yapılan incelemelerin ardından çekilen paranın bir un fabrikası üzerinden işleme alındığı ve dolandırıcıların internet bankacılığı şifrelerini değiştirdiği tespit edildi. Banka yetkililerinin güvenlik açıklarını incelemesinin ardından kesilen 150 bin lira, 4-5 gün içinde Osman Karabulut’un hesabına iade edildi.

"Mesajı onayladığımda kartımdan 150 bin lira para çekildiğini gördüm"

Osman Karabulut mesajı onayladıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Geçen hafta Cumartesi günü 11.30 gibi ‘Mesaj istemiyorsanız iptal edip onaylayın’ dedi. Onayladığım zaman Pazar günü saat 16.00 gibi de kredi kartımdan 150 bin lira çekildiğini gördüm. Müşteri hizmetlerini arayarak kartım ve internet bankacılığını iptal ettirdim. Pazartesi günü bankaya gelerek itiraz dilekçesini verdim. 3 gün sonra 20 bin lira çekildiği halde dönmüştü param. Aradım çocuklarıma alışveriş yapıp yapmadıklarını sordum. Yok, dediler. Ondan sonra kartımı ve internet bankacılığını iptal ettirdim. Bankaya itiraz dilekçesi verdiğimde banka paramı ödedi. Banka ‘Eğer bankamızdan kaynaklanan bir boşluk varsa bu parayı öderiz. Ama sizden kaynaklanan bir boşluk varsa ödemeyiz’ dedi. Param geri ödendi."

"Mesajı onayladığımda kartımdan 150 bin lira para çekildiğini gördüm"Osman Karabulut mesajı onayladıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Geçen hafta Cumartesi günü 11.30 gibi ‘Mesaj istemiyorsanız iptal edip onaylayın’ dedi. Onayladığım zaman Pazar günü saat 16.00 gibi de kredi kartımdan 150 bin lira çekildiğini gördüm. Müşteri hizmetlerini arayarak kartım ve internet bankacılığını iptal ettirdim. Pazartesi günü bankaya gelerek itiraz dilekçesini verdim. 3 gün sonra 20 bin lira çekildiği halde dönmüştü param. Aradım çocuklarıma alışveriş yapıp yapmadıklarını sordum. Yok, dediler. Ondan sonra kartımı ve internet bankacılığını iptal ettirdim. Bankaya itiraz dilekçesi verdiğimde banka paramı ödedi. Banka ‘Eğer bankamızdan kaynaklanan bir boşluk varsa bu parayı öderiz. Ama sizden kaynaklanan bir boşluk varsa ödemeyiz’ dedi. Param geri ödendi."

"Vatandaşların dikkatli olmaları lazım"

Hesabından çekilen paranın bir un fabrikasından olduğunu söyleyen Karabulut, "İnternet bankacılığına giriş şifrelerimi iptal etmişler. Yeniden şifre alarak internet bankacılığına öyle girdim. 4-5 gün sonra param iade edildi. Bana gelen mesajı iptal olarak tıklamamla yanlış anladım ve bunlar oldu, onay vermişim. Herkese şunu söylerim kesinlikle gelen mesajları bilmeden onaylamayın. Bakıp öyle onaylayın veya direkt silin. Bankadaki memur arkadaş 1 hafta 15 gündür saldırılar olduğunu söyledi, vatandaşların dikkatli olmaları lazım" dedi.

"Vatandaşların dikkatli olmaları lazım"Hesabından çekilen paranın bir un fabrikasından olduğunu söyleyen Karabulut, "İnternet bankacılığına giriş şifrelerimi iptal etmişler. Yeniden şifre alarak internet bankacılığına öyle girdim. 4-5 gün sonra param iade edildi. Bana gelen mesajı iptal olarak tıklamamla yanlış anladım ve bunlar oldu, onay vermişim. Herkese şunu söylerim kesinlikle gelen mesajları bilmeden onaylamayın. Bakıp öyle onaylayın veya direkt silin. Bankadaki memur arkadaş 1 hafta 15 gündür saldırılar olduğunu söyledi, vatandaşların dikkatli olmaları lazım" dedi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026