11:10, 23/05/2022, PazartesiG: Güncelleme: 11:26, 23/05/2022, Pazartesi
Afrika'yı yok edebilecek Titanik boyutundaki yanardağı ağacı
Araştırmacılar, Dünya yüzeyinin altında on milyonlarca yıl içinde patlayıp Afrika'yı yok edebilecek sürünen ağaç benzeri volkanik tüyler ağı keşfettiler.
Batı Hint Okyanusu'ndaki bir Fransız adası olan Réunion, yağmur ormanları, mercan resifleri ve plajları ile tanınıyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük ve en aktif volkanik sıcak noktalarından birinde oturuyor.

Bilim adamları, yüzeyin altındaki ateşli sütunlardan daha fazlasını ortaya çıkardılar. Birbirine ağaç benzeri bir şekilde bağlanan ve binlerce kilometreyi kapsayan muazzam bir manto tüyleri ağı keşfettiler.

Ekip, Nature Geoscience'da yüzeydeki bilinen volkanik sıcak noktaların altında yatan süper sıcak tüylerin filizlendiklerine dair bir rapor yayınladı.

Bilim adamları bundan on milyonlarca yıl sonra Afrika'nın altında gizlenen manto tüylerinin büyük bir patlama meydana getirebileceğini söylüyor.




