|

Genel Seçim 2018 Karabük genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Karabük Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Karabük Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? İşte Karabük Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:08 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
24 Haziran 2018 Karabük ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.
24 Haziran 2018 Karabük ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Karabük sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Karabük için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Karabük seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Karabük'den kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Karabük'ün nabzı Karabük seçim sayfamızda!

Karabük, Türkiye'nin kuzeyinde Karadeniz Bölgesi'nde il. 2016 yılı nüfus verilerine göre nüfusu 242.347'dir.[3]

Karabük, 1937 yılına kadar, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli Köyü'nün 13 hanelik bir mahallesiydi 1935 yılında açılan Ankara-Zonguldak demiryolunun üzerinde yer alıyordu. Demiryolu ile taşıma imkânının varlığı ve kömür yataklarının yakınlığı nedeniyle, burada bir demir çelik fabrikası kurulması kararlaştırıldı. 3 Nisan 1937'de Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü, hâlâ Karabük'ün en önemli geçim kaynağı olan Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın temellerini attı.

Karabük, 6 Haziran 1995'te, Çankırı'nın Ovacık ve Eskipazar ilçeleri ile Zonguldak' ın Yenice, Safranbolu ve Eflani ilçelerinin birleştirilmesiyle Türkiye'nin 78. ili oldu.

Karabük'ün futbol takımının ismi Kardemir Karabükspor'dur. Süper Lig'de mücadele etmektedir.

Bugün Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarının kuruluş yerleri Karabük'tedir. Şehirde ayrıca ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından Kardemir bulunmaktadır.

HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
13 adımda oy verme rehberi

1 - Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak.

2 - Seçmenler, üzerinde TC Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanılabilecek.

3 - Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de görebilecek.

4 - Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek.

5 - Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak.

6 - Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. Oy pusulasına basılacak mühür, tercih edilen alanın dışına taşırılmayacak. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana "EVET" veya "TERCİH" mührü basılacak ve mührün kuruması beklenecek. Mühürlenen yer dışta kalacak şekilde oy pusulası katlanıp zarfa konulacak.

7 - Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça, hiç kimse oraya giremeyecek.

8Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

9 - Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekecek.

10 - Oy pusulasına, ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak.

11 - Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

12 - Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak.

13 - Önce Cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

#Karabük Seçim sonuçları
#Karabük seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Karabük 2018
#seçim sonuçları Karabük
#Karabük milletvekili genel seçim sonuçları
#Karabük genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce