|

Genel Seçim 2018 Rize genel seçim sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Rize Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Rize Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? İşte Rize Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:09 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
24 Haziran 2018 Rize ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.
24 Haziran 2018 Rize ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Rize sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Rize için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Rize seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Rize'den kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Rize'nin nabzı Rize seçim sayfamızda!

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir il. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Rize'nin Batısında Trabzon, Doğusunda Artvin, Güneybatısında Bayburt, Güneyinde Erzurum illeri bulunur. Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. En önemli ürünü çay olan Rize'de kivi meyvesi yetiştiriciliği de başlamış durumdadır. Fakat kivi üretimi fazla olmadığı için ancak şehrin kendi ihtiyacını karşılar.

Rize'de yaz mevsimi ılık geçer. Sonbahar ve kış mevsimleri ise yağışlı geçer. Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, zirvelere ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm beldesidir.

Osmanlı döneminde liman, nahiye ve kaza merkezi olarak önemini korumuştur. 1640 yılında buraya gelen Evliya Çelebi, Rize’den şöyle söz etmiştir: “Trabzon’a bağlı deniz kıyısında bahçeli güzel bir yerdir”. Osmanlı döneminde Batum Kalesi muhafızı Tuzcuoğlu Memiş Ağa (1814-1817) ve Trabzon ağalarının isyanı (1835) gibi isyanlar olmuş ve bastırılmıştır. Rize 19. yüzyılda önemli bir kaza merkezidir. Berlin Antlaşması ile (1878) Lazistan sancağının merkezi olan Batum Rusya’ya bırakılınca Rize Trabzon Vilayetine bağlı sancağın merkezi olmuştur.

100 günlük takvim hazır

Yeni sisteme hazırlıkların yanı sıra OHAL’den bedelli askerlik düzenlemesine toplumun geniş kesimlerinin yakından takip ettiği başlıkların da yer alması beklenen takvimden öne çıkan konular özetle şöyle:

* Erdoğan’ın seçimden zaferle çıkması durumunda önündeki ilk icraatı uyum düzenlemelerini yapmak olacak.

* Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ve görevleri ile bakanlıkların sayıları ve sorumluluk alanları Erdoğan’ın hazırlayacağı kararname ile düzenlenecek.

* Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de yeni sisteme göre uyarlanacak.

* Kur ve faiz baskısı ile mücadeleye yoğunlaşacak, kalıcı tedbirler alınacak.

* Terörle mücadele aralıksız sürecek. Kandil, Sincar, Münbiç’in yanı sıra bölücü örgütün Fırat’ın doğusundan da sökülüp atılması için diplomatik ve askeri girişimler devam edecek.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Avrupa’ya kaçan terör örgütü elemanlarının iadesi için diplomasi trafiği sürdürülecek.

#Rize Seçim sonuçları
#Rize seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Rize 2018
#seçim sonuçları Rize
#Rize milletvekili genel seçim sonuçları
#Rize genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce