|

1 askeri şehit eden 3 terörist öldürüldü

Mardin'de 'Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova' Operasyou'nu (Atmaca-4) kapsamında bölücü terör örgütüne büyük darbe vurdu. Mardin'de bir askeri şehit eden 3 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yeni Şafak
12:06 - 10/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:17 - 10/12/2015 Perşembe
IHA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Kasım 2015 tarihinden itibaren Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde öz yönetim ilanı birlikte mahalle girişleri ve caddelerin kapatıldığı belirtilerek, kazılan hendeklerin mayın/el yapımı patlayıcılar ile tuzaklandığı ve güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırı faaliyetleri gerçekleştirildiği vurgulandı.



2 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Artuklu ilçesi Meydanbaşı mevkiinde askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi esnasında mayın/EYP'li saldırı sonucunda 1 askeri personelin şehit olduğu hatırlatılarak, 6 Aralık 2015 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Duruca Mahallesi bölgesinde askeri aracın geçişi esnasında mayın/EYP patlatılması sonucu 6 askeri personelin de yaralandığı bildirildi.


Bu olaylara karıştıkları değerlendirilen teröristlerden sözde Mardin eyalet yapılanması içerisinde Ömeryan alanında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK'ya mensup 3 teröristin 9 Aralık 2015 tarihinde saat 14.45 sıralarında Mardin/Nusaybin kuzeyi Serikanya Mahallesi bölgesinde icra edilen operasyonda güvenlik güçleri ile girdikleri silahlı çatışma sonucunda silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilerek, ölü ele geçirildiği ifade edildi.








#Şehit Astsubay Üstçavuş İlker Düzova
#Atmaca-4 operasyonu
#mardin
#nusaybin
8 yıl önce