|

10 Şubat ehliyet sınav soru ve cevapları açıklandı

10 Şubat 2018 tarihinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı soru ve cevap anahtarları merakla araştırılıyor. 10 Şubat ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı. İşte kitapçık türlerine göre 10 Şubat ehliyet sınav soru ve cevapları.

Yeni Şafak
15:30 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
10 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan sınav öncesi sürücü adayları çıkmış ehliyet sınavı sorularını araştırıyor
10 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan sınav öncesi sürücü adayları çıkmış ehliyet sınavı sorularını araştırıyor

10 Şubat 2018 tarihinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı soru ve cevap anahtarları sürücü adayları tarafından merakla araştırılıyor. Sürücü belgesi sahibi olmak isteyen vatandaşların büyük bir heyecanla katılım göstereceği ehliyet sınavı 10 Şubat'ta yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavı sonrasında sürücü adayları çıkmış ehliyet sınav soru ve cevaplarını araştırıyor. İşte 10 Şubat 2018 tarihinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı soru ve cevap anahtarları

Çıkmış ehliyet sınav soruları

MEB tarafından 10 Şubat 2018 tarihinde yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı soru ve cevap anahtarları açıklandı. İşte kitapçık türlerine göre çıkmış ehliyet sınav soru ve cevapları:



Ehliyet sınav ücretleri ne kadar?

Adaylar, 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 75.00 (yetmişbeş) TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaklar.

Adaylar ayrıca, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecek. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk adaylarda olacak.

Sınavdan geçmek için en az kaç puan gerekir?

Ehliyet sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplandırması gerekir. Sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. 23 Aralık’ta yapılacak sınavın sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adaylar, MEB internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla sonuçlarını sorgulayabilecekler.

Direksiyon sınavında da 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

Sınav sonuçlarının bildirilmesi

Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden duyurulacak. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.


#ehliyet sınavı
6 yıl önce