|

100’ü aşkın yargı imamı deşifre

FETÖ’nün kumpas talimatlarını hakim ve savcılara ileten ‘yargı imam’larıyla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucu 100’ü aşkın üst düzey imam deşifre edildi. FETÖ’ye ait şirketlerde çalışıyor gibi gösterilen imamların tüm işinin yargı içerisindeki illegal faaliyetleri yürütmek olduğu tespit edildi. Haklarında iddianame hazırlanan imamlar, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan yargılanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 10:18 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ’ye ait şirketlerde çalışıyor gibi gösterilen imamların tüm işinin yargı içerisindeki illegal faaliyetleri yürütmek olduğu tespit edildi.
FETÖ’ye ait şirketlerde çalışıyor gibi gösterilen imamların tüm işinin yargı içerisindeki illegal faaliyetleri yürütmek olduğu tespit edildi.

FETÖ, devlet kurumlarını ele geçirmek için yargıyı silah gibi kullandı ve birçok kumpas kararlara imza attı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlet yargısına alternatif olarak faaliyet gösteren FETÖ üyesi hakim ve savcılar görevlerinden ihraç edildi. Hala bu hakim ve savcılar hakkında soruşturma ve davalar devam ederken, şimdi ise bu kişilerin örgütsel talimatları aldığı imamlar tek tek deşifre ediliyor.

ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİNDEN YARGILANACAKLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün ‘yargı imam’larının tespitine yönelik olarak geniş çaplı bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi. Şu ana kadar da söz konusu soruşturma kapsamında 100’ü aşkın imam belirlendi. Bu imamların, Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan hakim ve savcılardan sorumlu olduğu bildirildi. Hakkında soruşturması tamamlanan şüphelilere ise “silahlı terör örgütü yöneticisi” olmak suçundan dava açılmaya başlandı.

  • ÇALIŞIYOR GİBİ GÖSTERİLDİ
  • Bu kapsamda, FETÖ’nün yargı imamlarından olduğu belirlenen Oktay K. hakkında da dava açıldı. Savcı Murat Özcan tarafından düzenlenen iddianamede, örgütün yargıdaki yapılanmasına ilişkin de ayrıntılı bilgiler yer aldı. Buna göre FETÖ, yargı imamlarını genellikle lise çağlarından itibaren örgüt içerisinde faaliyet gösteren mensupları arasından seçti. Ayrıca imamlar, örgüte ait kurumlarda çalışıyor gibi gösterildi ancak tam zamanlı olarak sadece yargı içerisindeki illegal faaliyetleri yürüttü, bunu bir meslek gibi icra ederek başka bir işle uğraşmadı. FETÖ imamlarının büyük çoğunluğunun mesleği ise öğretmenlik.

5 İLDEN SORUMLU

Söz konusu yargı imamlarının 4 ya da 5 ilde görevli hakim ve savcılardan sorumlu olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi. Bölge Hakim-Savcı İmamlarına bağlı olarak çalışan imamların ayrıca örgüt üst yönetimi tarafından verilen talimatları FETÖ’cü hakim ve savcılara ilettiği de vurgulandı.

BYLOCK’TA 24 GRUBU VARMIŞ

İddianamede, hala tutuklu bulunan mahrem imam ‘Yusuf’ kod adlı Oktay K.’nin, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u 2 hattında kullandığı ifade edildi. Şüpheli K.’nin “y27” adını kullandığı ByLock’a son erişim tarihinin 18 Şubat 2016 olduğu aktarıldı. Ayrıca ByLock’ta toplam 24 grubunun olduğu tespit edilen K.’nin, 446 mail, bin 256 mesaj aldığı belirlenirken, kişi listesinde bulunan 106 kişinin çoğunlukla hakim ve savcı olduğu açığa çıktı. Birçok ByLock mesajı şifreli olduğu kaydedilen şüphelinin, “Abi SA, hayırlı günler. 39730 ID Hikmet Şen abiyi tanıyor musun?” şeklinde mesaj aldığı ve mesajda geçen Hikmet Şen’in Balıkesir’de görev yapmaktayken HSK tarafından meslekten ihraç edildiğine dikkat çekildi.


Şifreyi Ruslar da kıramadı

Rus büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın cep telefonunun şifresini Ruslar da kıramadı. Suikast soruşturması kapsamında Ankara’ya gelen Rus heyette bulunan uzmanlar, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı ile görüştü. Savcının huzurunda suikastın faili FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’a ait telefonun şifresini kırmaya çalışan uzmanlar, tüm uğraşlarına rağmen telefonu açamadı. Savcılığın, telefonun açılması için yabancı bir firmayla temasa geçtiği, firmanın yetkililerinin nisan ayında Ankara’ya gelecekleri öğrenildi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, 19 Aralık’ta Ankara’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Karlov suikastının faili Mevlüt Mert Altıntaş, polisin açtığı ateş sonucu öldürülmüş, incelenmek üzere el koyulan telefonu ise şifreden dolayı açılamamıştı.

#FETÖ
#ByLock
6 yıl önce