|

11 şehidimiz için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için, Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı devlet töreninin ardından şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Törende kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim bizi şehitlerimizle sevgili Habibimizin sancağı altında da buluştursun. Korgeneral Osman Erbaş komutanımız duruşuyla çok çok farklı, mütevazi bir insandı. Ordumuza ve milletimize sabırlar diliyorum" dedi.

13:20 - 5/03/2021 Friday
Güncelleme: 16:52 - 5/03/2021 Friday
Yeni Şafak
Tören, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlendi.
Tören, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlendi.

Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve beraberindeki 12 askeri taşıyan helikopter dün akşam kalkıştan yarım saat sonra düşmüş; Erbaş dahil 11 askerimiz şehit düşmüştü.



Kahraman askerler için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Devlet erkanının hazır bulunduğu cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Törenin ardından şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Rabbim bizi, uğurladığımız şehitlerimizle, sevgili Habibimizin sancağı altında da buluştursun. Korgeneral Osman Erbaş komutanımız tevazuuyla ve duruşuyla çok çok farklı mütevazi bir insandı. Ordumuza ve milletimize sabırlar diliyorum."






#helikopter kazası
#şehit
#asker
#ankara
#cenaze töreni
#cumhurbaşkanı erdoğan
3 years ago