|

12 bin araç incelendi katil bulundu

Antalya jandarması, bir kişiye çarpıp ölümüne neden olan sürücüyü 8 bin görüntü ve 12 bin araç üzerinde yapılan inceleme sonucu tespit ederek gözaltına aldı.

Yeni Şafak
18:01 - 19/06/2015 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 19/06/2015 Cuma
IHA

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Dağbeli Mahallesi, Burdur Antalya Karayolu'nun 50'inci kilometresinde yol kenarında bir ceset bulunmuştu. Olayın ardından çalışmalarını genişleten İl Jandarma Komutanlığı ekipleri cesedin Bademağacı'ndan 41 yaşındaki Muhteşem K.'ya ait olduğunu belirledi. Ekipler kaza yerinde yaptıkları araştırmada bir otomobile ait plastik kaporta, ayna ve far parçaları buldu.



Otomobile ait parçalar Antalya'daki tüm otomobil firmalarının ustaları tarafından incelenerek, aracın 1993-1999 yılları arasında üretilmiş bir otomobile ait olduğunu belirledi. Belirlenen marka ve model üzerinden jandarma ekipleri plaka tanıma sistemi üzerinden 8 bin kamera görüntüsüne ait farklı ve modelde 12 bin aracı tespit etti.



4 gün içinde kazanın olduğu saatlere yakın araçlar tespit eden jandarma 15 NF 242 plakalı belgeleri üzerinden iki kişiye ulaşmayı başardı. İki şüpheli Burdur'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltın alındı. Şüpheli şahıslardan araç sürücüsü 30 yaşındaki Ahmet A.A., ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.




#jandarma
#katil
#soruşturma
9 yıl önce