|

13 Ekim 2018 Cumartesi gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Brunson açıklamasına cevap verdi. Kendisinden bir daha haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bugün doğum günü olduğu öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki barışçıl gösterilerine gerçek mermi ile saldırmasını şiddetle kınadı.Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medyadan Milli Muharip Uçak Projesi'nin kapsamlı infografiğini paylaştı.13 Ekim 2018 Cumartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
21:49 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​13 Ekim 2018 Cumartesi gün sonu haberleri
​13 Ekim 2018 Cumartesi gün sonu haberleri


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın serbest bırakılan Rahip Andrew Brunson paylaşımına karşılık cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından verdiği cevapta Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür." ifadelerini kullandı.


Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Brunson' teşekkürü

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, dün serbest bırakılan Brunson ile bugün öğleden sonra Oval Ofis'te görüşeceğini belirtti.

"Onu tekrar görmek çok harika olacak. O zorlu bir tecrübe yaşamış harika bir Hristiyan." diyen Trump, "Yardımları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.


Kaşıkçı'nın bugün doğum günüydü

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasına girdikten sonra çıkış görüntüleri olmayan ve kendisinden bir daha haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bugün doğum günü olduğu öğrenildi. Kaşıkçı, yaşadığı olaylar başına gelmeseydi bugün 60'ıncı yaş gününü kutluyor olacaktı.


Stokçuluk palamuta da sıçradı: Fiyatı 5 liraya kadar inebilir

Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibariyle sona ererken, balıkçıların Karadeniz'e bıraktığı ağlar, palamutlarla doluyor. Son haftalarda daha da bollaşan palamutun, tezgahlardaki fiyatında gözle görülür bir değişim olmaması da vatandaşları düşündürüyor.

Balıkçılara göre, palamut bolluğunda fiyatların düşmemesinin sebebinin stoklanması olduğu öne sürüldü. Geçen yıllarda yaşanan balık kıtlığı nedeniyle depoları boşalan stokçular, yeni dönemde bollaşan palamutları şoklayarak, depolarına kaldırıyor. Depolarda bekletilerek pazara sürülmeyen balıklar ise fiyatların düşmesine engel oluyor.


Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in uluslararası hukuku ve insani değerleri hiçe sayarak abluka altında tuttuğu Gazze'de barışçıl gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırısı sonucu 7 kişinin şehit olduğu 200'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıları şiddetle kınadı.

Ayrıca bakanlık uluslararası topluma vicdani sorumlulukları yerine getirme çağrısı yaptı.


Erdoğan: İş Bankası hisselerinin devrini Meclis'e getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hastanelerde ameliyat yapılamıyor' iddiasına sert sözlerle cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisinin SSK'nın başında olduğu dönemler ile bu dönemi karıştırdığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP seçmenine Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında iken rehin aldığı vatandaşları hatırlattı. Erdoğan CHP'nin himayesinde bulunan İş Bankası hisseleri için ise; konuyu AK Parti'nin Meclis'e getireceğini ve MHP'nin desteği ile bu hisselerin Hazine'ye devrinin gerçekleşeceğini söyledi.


'Deniz manzaramı kapadı' şikayetine emsal karar

Muğla'nın Datça ilçesinde bir yazlık sahibi, komşusunun evinin bağımsız bölümünde yaptırdığı tadilatlar nedeniyle deniz manzarasının kapandığı gerekçesiyle, imar planı ve mimari projeye aykırı bu kısımların yıkılması talebiyle maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Datça Asliye Hukuk Mahkemesi, davacının maddi tazminat isteminin kabulü, diğer tazminat istemlerinin ise reddine karar verdi.


Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan Milli Muharip Uçak paylaşımı

Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medyadan Milli Muharip Uçak Projesi'nin kapsamlı infografiğini paylaştı.

Başkanlık, paylaşımında "Türkiye, Milli Muharip Uçak Projesi sayesinde, beşinci nesil savaş uçağı tasarım ve üretim kabiliyetine sahip sayılı ülkeler arasına girecek" ifadelerini yer verdi.


3. havalimanına yoğun ilgi: İlk seferde yer kalmadı

Resmi açılışı 29 Ekim'de yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'ndan (İYH) 31 Ekim'de tarifeli seferlere başlayacak Türk Hava Yolları (THY) iki günde promosyon fiyatına 1,640 bilet sattı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bilgi veren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Yeni Havalimanı'ndan uçmak isteyenler biletler hızla tükeniyor. İlk iki gün satılan bilet sayısı: 1,640. Promosyon fiyatlarına İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçan sizler olun" dedi.


ABD ile Taliban arasında 'barış' görüşmesi

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Taliban temsilcileriyle Katar'da görüştüğü bildirildi.

Taliban örgütünden yapılan açıklamada, Halilzad ile Taliban'ı temsilen, örgütün Katar Ofisi Başkanı Şir Muhammed Abbas Stanikzey, yardımcısı Mevlevi Abdul Salam Hanefi ve diğer yetkililerin görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi paylaşılmazken, her iki tarafın da Afganistan'a barışın gelmesi için görüşmelerin sürmesi konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.


FETÖ'yü çağrıştıran sokak isimleri değiştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı oturumunun 5. birleşimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.

Meclis'te, vatandaşlardan gelen şikayetler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılan çalışmalar ve ilçe belediyelerinden gelen öneriler doğrultusunda bazı yol isimlerinin değiştirilmesine yönelik teklifi içeren komisyon raporu oylama sunuldu. Rapor, AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.


700 aracını geri çağırıyor

Japon otomotiv devi Toyota, 700 adet 2019 model C-HR’ları kapsayan bir geri çağırma süreci başlattı. Üretim sürecinde yaşanan bir hatadan dolayı arka teker cıvatalarının yeterince sıkı olmadığını ve tekerlerin çıkabileceği tespit eden şirket, Kasım ayından itibaren etkilenen araçları ücretsiz olarak düzelteceğini söyledi.


Nuri İyem’in Kayınvalide ve Eltiler tablosuna 500 bin TL verildi

Anadolulu kadın portreleriyle tanınan 2005 yılında hayatını kaybeden duayen sanatçı Nuri İyem’in 8 eseri müzayedede satışa sunuldu.

Alif Art Antikacılık’ın bugün Nişantaşı’nda bulunan galerisinde düzenlen müzayedede eserler arasında İyem’in başyapıtlarından ‘Kayınvalide ve Eltiler’ isimli tablosu da yer aldı. Nuri İyem’in başyapıt sayılan ‘Kayınvalide ve Eltiler’ isimli tablosu düzenlenen müzayedede 500 bin TL’ye satıldı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Donald Trump
6 yıl önce