|

3. havalimanına yoğun ilgi: İlk seferde yer kalmadı

Açılışına sayılı günler kalan İstanbul Yeni Havalimanı'na yönelik satışa çıkarılan ilk biletler yoğun ilgi gördü. THY'nin 31 Ekim'de ilk seferi olacak Ankara uçağında yer kalmazken iki günde satılan bilet sayısı ise bin 600'ü aştı.

Yeni Şafak
13:57 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:29 - 13/10/2018 Cumartesi
DHA
THY iki günde İstanbul Yeni Havalimanı'na "promosyon fiyatlarıyla" 1,640 bilet sattı.
THY iki günde İstanbul Yeni Havalimanı'na "promosyon fiyatlarıyla" 1,640 bilet sattı.

Resmi açılışı 29 Ekim'de yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'ndan (İYH) 31 Ekim'de tarifeli seferlere başlayacak Türk Hava Yolları (THY) iki günde promosyon fiyatına 1,640 bilet sattı.

Hızla tükeniyor

Konuyla ilgili Twitter hesabından bilgi veren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "
Yeni Havalimanı'ndan uçmak isteyenler biletler hızla tükeniyor. İlk iki gün satılan bilet sayısı: 1,640. Promosyon fiyatlarına İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçan sizler olun
" dedi.

İlk seferde yer kalmadı

THY, 31 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek ilk uçuşun ardından 30 Aralık tarihine kadar İstanbul Yeni Havalimanı’ndan; dış hatlarda Azerbaycan/Bakü ve Kıbrıs/Ercan, iç hatlarda ise Ankara, Antalya ve İzmir’e her gün uçuş planlıyor.


  • THY'nin 31 Ekim'de ilk seferi olacak TK2141 sefer sayılı Ankara uçağında bulunmak isteyen yolcular yer dolu uyarısıyla karşılaşıyor.
THY'nin İstanbul Yeni Havaimanı'ndan Boeing 737/800 tipi uçaklarla gerçekleştirmeyi planladığı seferler haftalık 7 frekans olarak yapılacak.

31 Aralık'ta gerçekleşecek büyük taşınma sonrasnda THY, tüm operasyonu Atatürk Havalimanı'nda yeni havalimanına aktaracak bir planlama yapacak.

Yüzde 20 indirim yapacak

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı"na, Pegasus ve Türk Hava Yolları (THY) da düzenledikleri kampanyalarla destek verdi. Pegasus tüm yurtiçi uçuşlarında yüzde 20 indirim uygularken, THY de iç hat ve Türkiye çıkışlı dış hat ücretlerinde yüzde 10 indirim kampanyası başlattı.

#İstanbul Yeni Havalimanı
#Türk hava yolları
#THY
#3. havalimanı
6 yıl önce