|

15 Temmuz tek bir meczubun işi değil

Valiler Buluşması'nda konuşan Bakan Soylu, terörle mücadelede 15 Temmuz sonrası yeni bir stratejinin ortaya konduğunu söyledi. Soylu, “15 Temmuz'da gerçekleştirilen saldırının sadece bir meczup tarafından organize edilmediğini sizler de, bizler de biliyoruz. Biz yarınlara güçlü bir Türkiye bırakmak zorundayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:33 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Programa İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile 81 ilin valisi, ilgili genel müdür ve daire başkanları katıldı.
Programa İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile 81 ilin valisi, ilgili genel müdür ve daire başkanları katıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valisinin katılımıyla Valiler Buluşması düzenlendi. Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın merkez ve bağlı kuruluşlarının görev alanları başta olmak üzere çeşitli konular görüşüldü. Programın iki gün süreceğini, valilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edileceklerini söyleyen Bakan Soylu, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını, İHA’ların öneminin yanı sıra sınır güvenliğinde de önemli adımlar atıldığını ifade etti.

‘GÖREV YAPILACAK EN ONURLU DÖNEM’

Terörle mücadelenin 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin en aktif gündem maddesi haline geldiğini anlatan Soylu, terörle mücadelede 15 Temmuz sonrasında yeni bir vizyon ve yeni bir stratejinin ortaya konulduğunu söyledi. “15 Temmuzda gerçekleştirilen saldırının sadece bir meczup tarafından organize edilmediğini sizler de, bizler de biliyoruz” değerlendirmesinde bulunan Bakan Soylu, valilere şu telkinleri verdi: “Birikiminizle, tecrübenizle, memleketinize olan sadakatinizle bu alanda görev yapabileceğiniz en onurlu dönemden geçiyorsunuz.” Kendilerinden önceki nesillerin yaşadıklarını yaşamak istemediklerini vurgulayan Soylu, “Biz güçlü bir Türkiye’yi yarına bırakmak zorundayız.” diye konuştu.

68 BİN TERÖR OPERASYONU YAPILDI

Türkiye’nin, PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DEAŞ’tan oluşan bir cepheyle mücadele ettiğini belirten Soylu, operasyon stratejisinin değiştiğini, İHA, SİHA ve İKU’lar sayesinde teröristlerin “yuvalarında” imha edildiğini söyledi. Son bir yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Soylu, “Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FETÖ’ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yapılmıştır. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınak imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir” dedi.

İHA’LAR 11 BİN SAAT UÇTU

Yeni mücadele konseptinin en önemli ayağının savunma sanayisinin millileştirilmesi ve özellikle yerli malı İHA, İKU ve SİHA’ların kullanımı olduğunu ifade eden Soylu, “Silahlı ve silahsız insansız hava araçlarıyla insansız keşif uçağı sayıları arttı. İHA’ların aylık uçuş saatlerini 170 saatten 2 bin 442 saate çıkartarak, karadan olduğu kadar havadan da alan hakimiyetini sağladık. İnsansız hava araçları ile yılbaşından ekim ayı başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdi. Aynı dönemde İHA’larla gerçekleştirilen operasyonlarda 294 terörist ölü ele geçirilirken 132 sığınak ile barınağın etkisiz hale getirildi” şeklinde konuştu. Soylu’nun konuşmasının ardından program basına kapalı devam etti.

#Süleyman Soylu
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce