|

15 Temmuz'a Ankara'da ilk karar

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Ankara’daki ilk karar çıktı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın alıkonulmasına ilişkin davada, sanıkların 18’i ağırlaştırılmış müebbet, 5’i müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 03:00 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​15 Temmuz'a Ankara'da ilk karar
​15 Temmuz'a Ankara'da ilk karar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın alıkonulmasına ilişkin davada karar çıktı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklar, aileleri, avukatları ile Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

MAĞDURUM, SAVUNMASI

Duruşmanın ilk bölümünde sanıklar son savunmalarını yaptı. Sanık eski üsteğmen Osman Ertuğal,hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını savundu. Ertuğal, “Benim hakkımda da maddi delil yoktur. Darbe girişiminin mağduruyum” şeklinde savunmada bulundu. Tatbikat emri nedeniyle olay yerine gittiğini, o güne kadar Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda hiç bulunmadığını aktaran Ertuğal, Fahri Kasırga’yı da tanımadığını ileri sürdü.


SANIKLARA CEZA YAĞDI

Öğleden sonraki bölümde ise mahkeme heyeti davaya ilişkin kararını açıkladı. Buna göre, sanıklar Mutlu Serkan Vurdem, Ertuğrul Yavuz, Yusuf Yiğit, Erkan Erol, Mahmut Gündoğdu, Haydar Aktaş, Burhan Özdil, Ali Hızlı, Süleyman Selek, Fevzi Şimşek, Adem Parlak, Burak Ercan, Mustafa Deyan, Servet Taşcı, Mennan Yeşilbaş, Selçuk Uçar, Yüksel Karatay, Osman Ertuğal, Yunus Emre Ceviz, Güven Kiper, Ömer Erarslan, Sebhetullah Demir ve Murat Sarı “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

12 YIL HAPİS DE VERİLDİ

Bu sanıklara ayrıca “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 12’şer yıl hapis cezası verildi. Sanıklardan Ceviz, Kiper, Erarslan, Demir ve Sarı’nın cezaları Türk Ceza Kanunu’ndaki indirim hükümleri uyarınca müebbet ve 10’ar yıl hapis cezası olarak belirlendi. Genelkurmay çatı davasında yargılanan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış’a da “Kişiyi hürriyetinden alıkoyma” suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Sanıklar arasında yer alan erler Mehmet Akif Özyılmaz ve Aykut Şahin’in beraatına karar verilirken, davanın firari sanığı eski Tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun dosyasının ayrılmasına hükmedildi.

#FETÖ
#Fahri Kasırga
7 yıl önce