|

15 Temmuz’a küresel anma

Türkiye’nin 251 şehit verdiği FETÖ’nün darbe girişiminin unutulmayacağı dünya genelinde yapılacak etkinliklerle gösterilecek. Bir çok ülkenin meydanlarında 15 Temmuz ve şehitlere ilişkin fotoğraf sergileri açılacak. Yurt dışındaki camilerde Kuran-ı Kerim okunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:49 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Darbe teşebbüsünün birinci yıldönümünde de Üsküp ve Berlin gibi bir çok şehirde Türk vatandaşları, meydanlara akın etmişti.
Darbe teşebbüsünün birinci yıldönümünde de Üsküp ve Berlin gibi bir çok şehirde Türk vatandaşları, meydanlara akın etmişti.

Türkiye’nin 251 şehit ve binlerce yaralı verdiği FETÖ’nin 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmayacağı, dünya genelinde yapılacak etkinliklerle gösterilecek. Hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunun diri tutulması için Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), dünyada birçok ülkede alanlarda olacak.

MEYDANLARDAN BİRLİK MESAJI

Viyana, Nürnberg, Londra, Strazburg, Brüksel, Hollanda, Stuttgart, Köln, Saraybosna, Mannheim gibi Avrupa’nın önemli merkezlerinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk vatandaşları, meydanları dolduracak. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle vatandaşlar, birlik mesajı verecek.

DEMOKRASİ BALONLARI UÇURULACAK

Şehirlerin en önemli meydanlarında FETÖ’nün darbe girişimini anlatan fotoğraf sergileri gerçekleştirilecek. UID, 15 Temmuz ile ilgili basın bildirisi okuyacak. 251 şehidin ismi ve fotoğrafının bulunduğu demokrasi balonları uçurulacak.

CAMİLERDE MEVLİD

Türkiye’nin dış misyonlarında ise 15 Temmuz şehitlerini anma programları düzenlenecek. Yurt dışındaki bütün camilerde şehitler anısına Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve dualar okunacak. Geçtiğimiz yıl da dünyanın dört bir yanında Türk vatandaşları meydanları doldurmuştu. Şehitler için dualar okuyan ve gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, demokrasi nöbetleri tutmuştu.


İngilizce klip hazırlanacak

Uluslararası Demokratlar Birliği Gençlik Kolları, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile ilgili İngilizce video klip hazırlayacak. Bu klipte 251 şehidin isimleri altyazı olarak geçilecek. Darbe girişiminin ve FETÖ’nün anlatıldığı farklı dillerde kısa ve etkili “caps”ler sosyal medyadan paylaşılacak.

#15 Temmuz
#Anma
6 yıl önce