|

15 Temmuz'da 'Evet' dedik biz

Yeni Şafak ve TVNET ekiplerine referandumu değerlendiren Gaziantepli vatandaşlar, yeni sistemle istikrarın devam edeceğine inandıklarını söyledi. Darbe girişiminin püskürtülmesinde güçlü bir liderin varlığının en büyük etken olduğunu vurgulayan Antepliler “Biz 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere fırsat vermeyerek ‘evet’ demiştik” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 03:51 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Gaziantep
Gaziantep

Güneydoğu’nun ekonomi bakımından en gelişmiş şehirlerinden biri olan Gaziantep’te vatandaşlar referandum hakkındaki düşüncelerini Yeni Şafak ve TVNET’e değerlendirdi. FETÖ’nün darbe girişiminin başarıyla püskürtüldüğünü hatırlatan Gaziantepliler, "Biz 15 Temmuz’da da ‘evet’ demiştik" dedi.

ERDOĞAN'A GÜVENİYORUZ

Ali Engin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiklerini belirterek, tek adamlık ve diktatörlük söylemlerine tepki gösterdi: "Biz o söylemlere inanmıyoruz. Cumhurbaşkanımız ülkesi için çalışan bir lider ve halk da onu bu yüzden destekliyor."

BİZİ MOTİVE EDİYOR

"Kararımız net, oyumuz evet" diye söze başlayan Muhammet Koç ise, "AK Parti döneminde Türkiye için yapılanlar ortada. 16 Nisan’dan sonra istikrarın süreceğine inanıyorum" diye konuştu. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesini desteklediklerini belirten Koç, "Cumhurbaşkanımızın ‘Gençlere güveniyorum’ sözü bizi motive ediyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA ÇEKEMİYOR

Yeni sistemde tek adamlık olmayacağını belirten Ahmet Onur, Avrupa’nın Türkiye’ye karşı gösterdiği skandal kararlara da tepki göstererek, "Ülkemizin gelişmesini ve büyümesini çekemiyorlar" ifadelerini kullandı.

İKTİDAR MİLLET OLACAK

19 yaşında olduğunu söyleyen Metin Şen, darbe ve koalisyon görmeyen bir nesil olduklarını söyleyerek "Yeni Türkiye dedikleri işte bu” diye konuştu. Hain darbe girişiminin püskürtüldüğünü hatırlatan Şen, "Cumhurbaşkanımızın dik duruşu bize cesaret verdi" dedi.

ERKEN BULUYORUM

18 maddeyi incelediğini söyleyen Aziz Bey, ‘hayır’ diyeceğini belirtti. Yeni sistemde tek adamlık olacağını öne süren Aziz Bey, Cumhurbaşkanının görev süresinin 2 dönemle sınırlandırılacak olmasına ise inanmadığını söyledi.

ÇOK ÇALIŞTI

İstikrarın sürmesi için ‘evet’ diyeceğini söyleyen İbrahim Halil Akduru, "Erdoğan şu anda Türkiye’nin Başkanı. Bu ülke için çok çalıştı. Her yere gitti. Onu her zaman destekleyeceğiz. Zaten biz 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere fırsat vermeyerek ‘evet’ demiştik" ifadelerini kullandı.

İNCELEMEDİM AMA HAYIR DİYECEĞİM

‘Hayır’ oyu vereceğini belirten Okan Çelik ise, "Gaziantep’te Suriyeliler var. Onların burada bulunmasından şikâyetçi değiliz ancak iş imkânlarımız azaldı" ifadelerini kullandı. 18 maddeyi incelemediğini belirten Çelik, "Sandıktan ‘evet’ çıkacağını düşünüyorum" dedi.


Parasızlar rehin kalıyordu

Abdullah Kaya, “Cumhurbaşkanımız bugüne kadar güzel işler yaptı. Sağlık alanında çığır açıldı. Parası olmayan hastanelerde rehin kalıyordu, şimdi öyle değil” dedi. Türkiye’nin artık Avrupa’nın karşısında el pençe durmadığını söyleyen Kaya, “Bizim sessiz kalmamızı istiyorlar” diye konuştu.


Hayır çadırı ziyareti anlamlıydı

İlk oyunu kullanacağını belirten Halil Furkan Yalankoç, “Ancak henüz karar vermedim. 18 maddeyi okuyacağım ve ona göre karar vereceğim” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Hayır’ çadırına yaptığı ziyareti değerlendiren Yalankoç, “İki tarafa da anlatıyor ‘evet’i. Yaptığı ziyaret çok anlamlıydı” dedi.


Artık sistem değişmeli

Mevcut sistemin artık değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Gaziantepli zanaat ustası Ahmet Kesen, “Bir de bu sistemi deneyelim. İstikrar olacağına inanıyorum” dedi. Kesen, koalisyon dönemlerinin bitecek olmasının Türkiye’nin geleceği açısından olumlu olduğunu vurguladı. Halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvendiğinin altını çizen Kesen, 16 Nisan’da Türkiye genelinde ‘Evet’ oyunun önde olacağını da sözlerine ekledi.

#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
#Gaziantep
7 yıl önce