|

16 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de 7, Şırnak'da 5, Yüksekova'da 3, Bağlar'da 1 terörist olmak üzere toplam 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:38 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:40 - 19/03/2016 Cumartesi
IHA

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin teslim olduğu belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 22 olduğu bildirildi.



11 el yapımı patlayıcının imha edildiği vurgulanarak operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 51 olduğu ifade edildi.



Şırnak'da devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15 olduğu vurgulandı. Altı el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 33 olduğu belirtildi.



Hakkâri Yüksekova'da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği vurgulanarak bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olduğu kaydedildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 31 olduğunu ifade edildi. Altı el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtilerek operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcının sayısının dokuz olduğu bildirildi.



Diyarbakır Bağlar'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı ifade edildi.



Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 35 olduğu kaydedilerek 11 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, iki adet BKC makinalı tüfek, üç adet RPG-7 roketatar, altı adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, şarjör ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda patlayıcı maddenin ele geçirildiği vurgulandı.



Bitlis Hizan'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen üç ayrı sığınak ve arazide yapılan aramalarda; dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait yedi adet şarjör ve 297 adet fişek, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, iki adet çadır, çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.



Hakkâri Şemdinli'de icra edilen yol konrolünde, iki çuval içerisinde; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet RPG-7 roketatar, 10 adet el bombası, iki adet roketatar sevk fişeği, iki adet roketatar mühimmatı, 290 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörünün ele geçirildiği kaydedildi.



Gaziantep Oğuzeli'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan, yabancı uyruklu altı DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalandığı belirtildi.



Erzurum Karaçoban'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen beş iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındığı vurgulandı.



Şırnak Silopi'de, bölücü terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen bir şahıs yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilerek Siirt Pervari'de, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak göz altına alındığı belirtildi.



Irak kuzeyi, Gara, Hakurk ve Sinat-Haftanin bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınma alanları, sığınak ve mağaralar ile mühimmat depoları, icra edilen hava harekatı ile imha edildiği bildirildi.

#16 terörist
#etkisiz
#hale
#getirildi
#Genelkurmay Başkanlığı
8 yıl önce