|

16 yıl sonra mahya asıldı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Selimiye Camisi'ne 16 yıl aradan sonra mahya asıldı.

Yeni Şafak
10:32 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 07:42 - 12/04/2015 Pazar
AA

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, bir haftadır çalışan Vakıflar Genel Müdürlüğü mahyaekibinin hazırlanan mahyayı Selimiye Camisi'nin minarelerine astığını söyledi.



Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca belirlenen "Alemlere rahmetsin" yazısıyla mahyaoluşturulduğunu söyleyen Güneren, mahya uygulamasının ramazan ayında da sürdürüleceğini belirtti.



Türkiye'deki son mahya ustası Kahraman Yıldız da Selimiye'ye en son mahyayı 1999 yılında taktığını 16 yıl aradan sonra yine Mimar Sinan şaheserinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.



Geçmişte Selimiye Camisi'ne pek çok mahya astığını ifade eden Yıldız, "1975'ten 1999 yılına kadar Selimiye'nin mahyalarını ben astım. Uzun aradan sonra yine nasip oldu. Arasta Çarşısı kısmındaki minarelerin arasına 30 metre en, 8 metre boy şeklinde bir mahya hazırladık. 250 ampullü yazımız hafta boyunca yanacak" diye konuştu.



Mimar Sinan'ın büyük bir ustalıkla Kavak Meydanı olarak anılan tepeye inşa ettiği Selimiye Camisi, Yunanistan'ın Edirne'ye yakın topraklarından da görülebiliyor.



#Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren
#Selimiye Camisi
9 yıl önce