|

17 hakim ve savcı daha açığa alındı

ByLock içeriklerinden ve alınan ifadelerden FETÖ ile irtibatı tespit edilen 17 hakim ve savcı açığa alındı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “Çalışmalarımız tamamlanmış değil. Güçlü bilgiler geldikçe HSK bundan sonra da hızla adımlarını atacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz
HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak ve münasebeti nedeniyle 17 hakim ve savcının açığa alınmasını kararlaştırdı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, kararın cumhuriyet savcılıklarında yürütülen soruşturmalar ile disiplin soruşturmalarındaki tanık ifadeleri ve ByLock yazışma içerikleri doğrultusunda alındığını söyledi.

'BYLOCK İÇERİĞİNDEN SAPTADIK'

HSK’nın FETÖ soruşturmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yılmaz, “17 ismi açığa aldık. Bu iddiaların soruşturulması için müfettişler görevlendirdik. Yakın zamanda araştırmayı tamamladıktan sonra KHK hükümleri gereğince Genel Kurul gerekli kararları verecek. Müfettişlerden gelecek son rapora göre, KHK hükümlerince gereğine tevessül edeceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR HENÜZ TAMAMLANMADI

HSK’nın FETÖ iltisaklı hakim ve savcılarla ilgili çalışmalarının henüz tamamlanmadığını belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Güçlü bilgiler geldikçe HSK bundan sonra da hızla adımlarını atacaktır. Oluşturduğumuz KHK bürosu Genel Kurula sıhhatli bilgiler ulaştırmak için gayret sarfediyor. Halkın güveni ve saygınlığını etkileyecek davranışa Türk yargısı hiçbir şekilde izin vermeyecektir.”

#FETÖ
#ByLock
#Mehmet Yılmaz
6 yıl önce