|

175 dev yatırım birden açıldı

Başbakan Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği 175 tesisin toplu açılış töreninde AK PArti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlara dikkat çekti. HDP ve PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da yapılan yatırımları engellediğini belirten Davutoğlu "Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bilsinler ki, biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
12:27 - 23/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:10 - 23/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki 175 eserinin açılışını yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bugün tarihi bir gün. 81 vilayet, 7 bölge için milat. Muhteşem eserler kazandırıyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarını birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz.



Bugün devam ettirdiğimi gelenek Istıranca Barajı ile başladı. Toplu açılış geleneğini biz başlattık.



Orman varlığı bütün dünyada azalırken ormanlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Mekâna insana saygısı olmayanın çevreye saygısı olmaz. Biz insanın hayvanın ağacın ormanın bütün yaratılmışların hukukunu gözetmeyi esas alırız. Türkiye'nin adaletle kalkınması için Türkiye'yi baştanbaşa imar ediyoruz. Türkiye tarım ürünlerinde dünyada yedinci sıraya yükseldi. Bu da imkânları en iyi şekilde değerlendirdiğimiz anlamına gelir. Bu ülkeye kazandırılan her yeni tesis bize heyecan veriyor. Bunlar geleceğin Türkiye'sinin işaret fişeğidir.





"AK Parti tutmayacağı sözü vermez
"


1 Kasım seçimlerinden bu yana neler yaptığımıza kısaca değineceğim. Eylem planını kamuoyu ile paylaştık. Gelir getirici ormanlar ihdas ediyoruz. Devlet eliyle oluşturulacak ormanların semeresi vatandaşlarımızın olacak. Yeni bir düzenleme yapacağız. AK Parti tutmayacağı sözü vermez söz verdiğini de mutlaka tutar. Yapacaklarımızı tarih vererek açıkladık. İşe koyulduk 1 haftalık 3-6 aylık ve 1 yıllık takvimlere bağladık. Seçim öncesi söz verip seçimden sonra sözümüzü unutmadık.



Burada bir hususa dikat çekmek istiyorum. Açılışını yaptığımız tesisler 5 ile 7 yıl arasında kendisini finanse edecek. Her biri insanlarımızın derdine derman olacak.



AK Parti kadroları iki seçim arasında millete güven vermiştir. 2016 yılının çok daha iyi olmasını bekliyoruz. Sanayi üretiminde yıllık artış 14,7 oldu. Değerli arkadaşlar bir ülkede geleceğe dönük yatırımların gerçekleşmesi için siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması gerek. Biz bu istikrarı sağladığımız için bugün bu yatırımları gerçekleştirebiliyoruz.



"Yeni Türkiye ruhu ve vizyonu budur
"


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan 175 tesisi tek tek saymam mümkün değil yıllık 432 milyon ekonomiye katkı sağlayacak. 82 milyon adet fidan diktik, 72 milyon adet fidan ürettik. Bizim kültür ve inancımızda ağaç dikmek çok önemli bir vecibedir. Ecdadımız kök saldığı her şehirde fidanlar dikmiştir. Ülkemizi şehir ormanları ile tanıştırdık. Bugün açılışını yaptığımız eserlere bir bakalım hepsi çok önemli ve kalıcı eserlerdir. Bunları ancak toplu açılış törenleri ile hizmete açıyoruz. Yeni Türkiye ruhu ve vizyonu budur. Bölgesel adalet budur. Biz her bölgemiz ve şehrimize ayrım yapmadan yatırım yapmak için yola çıktık.



"Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar
"


Biz hayırlı bir vesile ile bir araya gelmişken fitne odakları ve terör örgütleri bizim yaptığımız barajlara okullara camilere saldırıyorlar. Dış mihrakları biliyor ki Doğu ve Güneydoğu ile Türkiye ayağa kalkarsa artık sömürecekleri halklar olamayacak. Vandalları hep birlikte görüyoruz.



Hendek, barikatlardan, şiddetten medet umanlar görüyoruz. Hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar. Biz bölgeyi mamur etmeye çalışırken, onlar imha etmenin çabası içinde. Devlet, millet adına hiç mütavazi olmayacağız. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu ve Güneydoğuya en müreffeh politikalarla yaklaşan hareket biz olduk.



Biz, pek çok tesisi hizmete açarken, yeni projeler üzerinde çalışırken, güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya, sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor, bölgeyi terörize ediyor, vatandaşı yerinden, yurdundan ediyor. İnsanlarımız mağdur olsun, işsiz, eğitimsiz kalsın istiyorlar. Bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bilsinler ki, biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz.



"Bizim farkımız, Türkiye'nin bütününü kuşatmamızdır
"


Dün muhalefet partileri liderleriyle görüşmeler için randevu istedim. Ümit ederim ki onlardan da aynı anlayışı görür, önümüzdeki 4 yılı, evet birbirimizi eleştirdiğimiz, birbirimizle gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız ama sonunda bu ülkenin menfaatini her türlü siyasi menfaatin üzerinde tuttuğumuz bir dönem başlar. Bizim farkımız, Türkiye'nin bütününü kuşatmamızdır.





#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Orman ve Su İşleri Bakanlığı
#Ahmet Davutoğlu
8 yıl önce