18 kişilik terörist listesi çıktı

Yeni Şafak
17:4120/11/2015, Cuma
G: 20/11/2015, Cuma
IHA
AA

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bingöl, Iğdır ve Kars'ta bulunan terör örgütü PKK'nın sığınaklarına operasyon düzenledi. Terör örgütünün kış hazırlıklarına ağır darbe vurulan operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Kağızman'daki sığınaklarda ele geçirilen malzemeler arasında bir defterde yazılı 18 kişilik bölücü terör örgütü üyesi listesi dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce önceden karayoluna döşenen bir adet el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek imha edildi. Bitlis Mutki'de icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.



Bingöl'de 5 ayrı sığınağa operasyon

Bingöl merkezde gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait 5 ayrı sığınakta bir adet tabanca, bir adet şarjörü, 287 adet tabanca fişeği, 19 adet 12,7 milimetre uçaksavar fişeği, örgütsel doküman, muhtelif gıda, yaşam ve tıbbi malzeme, muhtelif malzemeler ele geçirildi.



Kağızman'da 5 odalı iki tuvaletli sığınak

Kars'ın Kağızman ilçesinde icra edilen hava harekatı sonucunda yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarına ait 3 ayrı sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Her birinin ayrı girişi olan 5 odalı, dereye yakın olan tarafta iki tuvaleti ve bir mutfağı bulunan, duvarları 50 kilogramlık toprak çuvallarla güçlendirildiği gözlenen sığınaklarda yapılan aramalarda bol miktarda yaşam malzemesi, 8 adet kazma, 3 kürek, 1 adet erkek montu, 150 metre mavi branda ve şeffaf naylon, 100 metre kablo, 50 paket kahve, 1 adet gaz lambası, 10 adet battaniye, muhtelif ilk yardım malzemesi, 10 kilogram pirinç, 50 kilogram bulgur, 60 kilogram mercimek, 5 kilogram irmik, 5 kilogram tereyağ, 21 adet büyük boy tüp ve 3 adet küçük boy tüp, 5 çift mekap, 60 adet pil, 2 adet ekmek sacı, 89 adet kitap ele geçirildi.



18 kişilik terörist listesi

Kağızman'daki sığınaklarda ele geçirilen malzemeler arasında bir defterde yazılı 18 kişilik bölücü terör örgütü üyesi listesi dikkat çekti. Ayrıca aramalarda 43 paket hamur mayası, 55 kilogram çay, 60 kalıp sabun, 15 kilogram salça, 10 kilogram deterjan, 30 adet enjektör, 30 adet enjeksiyon ampulü, 30 kilogram bulgur, 6 çift mekap ayakkabı, 10 kutu konserve, 10 kilogram domates salçası, 10 kilogram şeker, 10 adet novalgin ampul, 3 adet diş aynası, 400 metre tel, 3 adet tepsi, muhtelif miktarda çatal, bıçak ve kaşık, 1 adet yağmurluk, 1 adet panço, 40 adet çivili at nalı, 3 kilogram margarin, 10 adet koli bandı ele geçirildi.



Iğdır'da 123 kalaşnikof 11 G-3 çıktı

Iğdır merkezde icra edilen operasyonda bölücü terör örgütüne ait bir sığınakta 123 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 11 G-3 piyade tüfeği fişeği, bir G-3 piyade tüfeği şarjörü, 4 el yazılı not defteri, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.







#pkk
#terörist
#kağızman
#sığınak