|

18 Mart 2019 Pazartesi gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki cami katliamının kişisel değil, örgütlü bir iş olduğuna dikkat çekti. Hollanda'da Türk asıllı Gökman Tanış'ın etrafa açtığı ateş sonucu 3 kişi öldü. Fransa Savunma Bakanı Parly, ABD'nin Türkiye'ye yönelik F-35 şantajını eleştirdi. 18 Mart 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
19:49 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 20:18 - 18/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
18 Mart 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri
18 Mart 2019 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri

Erdoğan: İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yeni Zelanda'daki cami katliamının kişisel değil, örgütlü bir iş olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacamızdan hiç şüpheniz olmasın" şeklinde konuştu.


Hollanda'da saldırı: 3 ölü 6 yaralı

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı bir kişinin tramvay durağı çevresinde ateş açması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği 6 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Başbakan Rutte, kriz durumuna geçildiğini söyledi. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Polis, saldırının şüphelilerinden birinin Türk asıllı Gökman Tanış olduğunu açıkladı. Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.


Fransa'dan ABD'ye F-35 eleştirisi

Fransa Savunma Bakanı Parly, ABD'nin Türkiye'ye yönelik F-35 şantajını eleştirdi. Parly, "NATO dayanışması 5. maddeye dayanıyor, F-35'in maddesine değil" ifadelerini kullandı.


İran için samimiyet testi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bu sabah 8'de İran ve Türkiye, PKK'ya karşı ortak operasyon başlattı" açıklaması gözleri bir kez daha sınır bölgesine çevirdi. Geçtiğimiz dönemlerde İran'ın böylesine bir operasyona karşı çıkmasına rağmen neden karar değiştirdiğini irdeleyen uzmanlar, "Türkiye'nin neredeyse Kandil eteklerine ulaşması ve operasyon noktasında kararlığı İran'ı böyle bir hamleye itmiş olabilir" derken, iki ülkenin Kandil'e ortak operasyon yapmasının da önümüzdeki günlerde masaya gelebileceğine vurgu yaptı.



Avam Kamarası'nda
n Brexit kararı: Bir kez daha oylanmayacak

İngiltere'de parlamento başkanı, Brexit anlaşmasının aynı şekliyle bir kez daha oylanmayacağını açıkladı. AB'den ayrılma sürecini resmen yaklaşık 2 yıl önce başlatan İngiltere'nin, 29 Mart'ta birlikten ayrılması gerekiyor.


Akar: Türkiye'nin kontrolünde bir güvenli bölge şart

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Fırat’ın doğusunda daha fazla mağduriyet yaşanmaması ve güvenliğimiz için Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge şart" dedi.


17 Aralık davasında ceza yağdı

17 Aralık kumpas davasında 15 sanık, "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Takipsizlikle sonuçlanan '17 Aralık soruşturması'nda kumpas kurup usulsüzlükler yaptıkları iddiasıyla FETÖ elebaşı firari Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürleri ve ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 6'sı firari 67 sanığın yargılandığı davada yargılanıyordu.


Şenol Güneş: Halkın takımı olacağız

Teknik direktör Şenol Güneş milli mesaiye başladı. Riva'daki tesislerde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli teknik adam, "Herkesin mutlu olacağı, seveceği, gurur duyacağı bir milli takım olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi. Yabancı sınırı tartışmalarına da değinen Güneş, "Kulüplerin sorunu yabancı sınırı değil, ekonomik sorundur" yorumunda bulundu.


İmar barışı fırsatçıları uyduya yakalandı: 64 bina yıkıldı

Milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmek için uygulamaya alınan ve 1 Ocak itibariyle süresi 6 ay daha uzatılan İmar Barışı'na yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri fırsatçılara göz açtırmıyor. Antalya'da özellikle denize yakın hazine arazilerini sahiplenmek için buralara kaçak yapı yapı yapan imar barışı fırsatçıları uydu görüntüleriyle tespit edildi. Yapılan işlemlerin ardından 64 binanın yıkımı gerçekleştirildi.


Kafasında yumurta kırılan senatörün istifası için rekor imza

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen saldırının ardından Müslümanları hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken Avustralyalı Bağımsız Senatör Fraser Anning'in parlamentodan gönderilmesini talep eden dilekçeye bir milyondan fazla kişi imza attı. Change.org'a göre kampanya, imzacı sayısı en hızlı artan dilekçe oldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak: Giriş ücretleri belli oldu

AnkaPark olarak bilinen yeni adıyla Wonderland Euraisa tema parkın açılışı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mart Çarşamba günü açılacak olan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük tema parkı Wonderland Euraisa’nın giriş ücretleri de belirlendi.


Türk heyeti Yeni Zelanda saldırısında yaralananları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki meydana gelen terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
5 yıl önce