|

Şenol Güneş: Halkın takımı olacağız

Teknik direktör Şenol Güneş milli mesaiye başladı. Riva'daki tesislerde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli teknik adam, "Herkesin mutlu olacağı, seveceği, gurur duyacağı bir milli takım olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" dedi. Yabancı sınırı tartışmalarına da değinen Güneş, "Kulüplerin sorunu yabancı sınırı değil, ekonomik sorundur" yorumunda bulundu.

Haber Merkezi
14:30 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 18/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Şenol Güneş, Milli Takım eşofmanlarını giydi.
Şenol Güneş, Milli Takım eşofmanlarını giydi.

A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı karşılaşmalar için Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplandı.

Teknik direktör Şenol Güneş burada basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Herkesin seveceği takımı kuracağıma söz veriyorum"
  • "Milli Takımımızda yeni bir dönem başlıyor. İlk hedefimiz 2020'ye katılmak olacaktır. Eğer Milli Takım ortak değerimiz ise gelin birlikte çalışalım, yarını beraber planlayalım. Farklı düşüneni ötekileştirmeden ortak noktaları bulalım. Bizim için herkesin değil ortak doğrular önemli. Milli Takım'ın bugüne kadar başarılarının daha fazlasını hayal edelim. Hayal kuralım ama düş satmayalım. Yapabileceklerimiz üzerinden konuşalım. Hedefim önümüzdeki iki turnuva ama herkes biliyor ki şu an geçici süreyle buradayım. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na uzaktan mı bakacağız yoksa içinde mi olacağız? Bu şampiyonaların içinde olalım, en iyisini arayalım. Ortak bir gururumuz olsun. Sevinci de hüznü de beraber yaşayalım. Sorun değil çözüm üretmek gerekir. Hepimiz değişmeli ve gelişmeliyiz. Herkesin mutlu olacağı, seveceği, gurur duyacağı bir milli takım olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Halkın takımı olacağız. Sonuçları kovalayacağız ama sosyal değerlere önem vereceğiz. Hem iyi oynayacağız, hem iyi sonuçlar alacağız. 'Bu takımla gurur duyuyoruz' sözlerini duymak istiyorum. En büyük arzum, ülkemizin tüm insanlarının yüzünün gülmesi. Büyük bir ülkeyiz, neden en iyisi olmayalım? Bir yolculuğa birlikte çıkıyoruz. Futbolu, sanatı, ülkeyi, dünyayı sevmeyi öğretmeliyiz. Sevginin olduğu yerde işler daha kolaydır. Farklı düşünceler zenginliğimiz olacak. Fikirlerimizi paylaşacağız. Özgürlük ve cesaret başarının anahtarı olacak. Biz doğrudan yanayız, burada da en iyisini yapacağız. Başarıyı istiyoruz, doğruyu biliyoruz, o zaman neden yapmıyoruz? Gücümüz yetmediğinde de yetmediğini paylaşacağız. Bana verilen görevi en iyi şekilde kullanacağım. Hepimiz ülkenin birer askeri olacağız. Profesyonelce yapılan iş bizi başarıya götürmüyor. Milli takımlar rutin gelinen yerler değildir. Heyecanı, coşkusu farklı olan alandır. Bunu verdiğimizde hem oyuncunun, hem takımın geliştiğini göreceğiz."
"Milli takım için heyecan duymalılar"
  • "Bugün kurulan arkadaşlığı geliştirip, iyi bir takım oluşturacağız. Mehmet Topal'ın kalmasını istedim ama tedavisi için gitmesi gerekti. Oynamasa da takımın parçası olduğunu hissetsin istedim. Şu an Cenk, Sinan Bolat ve Hakan Çalhanoğlu yolda. Futbolcuların yorgunluğuna göre akşam çalışmaya başlayacağız. Biz tüm dünya futbol dünyasının olduğu yerlere gitmek istiyoruz. Kimse kendisini bunun dışında görmesin. Bugünde Avrupa Şampiyonası'nı görebilmeliyiz. Emre Belözoğlu, Burak, Mahmut, Hasan Ali, Arda, Caner hepsi milli takım için heyecan duymalı. Konya'dan Serkan, Rize'den Gökhan, Kayseri'den Umut. Oynarsa görevini yerine getirmeli."
"Şu anda tek hedefim iki maçı kazanmak"
  • "Tecrübeli ve genç oyuncuları karıştırırken en çok verim alacağımız şekilde planlama yaptık. Şu andaki tek hedefim, Arnavutluk ve Moldova maçlarını kazanabilmek."
"Milli Takım'ı 7. sırada bıraktık"
  • "Geçmişin başarısı ile övünemeyiz. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuz zaman da en iyisini aradık, şimdi daha iyi durumdayız. 2002 ile şimdi arasında nesil farkı var, geçmişte kalamayız, geçmişin başarısı ile övünemeyiz. Ben Milli Takım'ın başına geçtiğimde 30. sıradaydık, 7. sırada bıraktık. Türkiye ilk 10'da olmalı. Ama kolay mı, zor."
"Caner sakattı, Emre'yi aldım"
  • "Caner Erkin sakat. Emre Taşdemir'i aldım, sakatlığı geçti, onu düşündüm. Alınmayan oyuncular alınmayacak diye bir şey yok. Emre Taşdemir yeteneğiyle, fiziğiyle şu an Hasan Ali ile alternatif olur."
"Oğuzhan milli takımın parçasıdır"
  • "Oğuzhan Özyakup, Milli Takım'ın doğal parçasıdır. Selçuk da öyle. Mehmet Topal burada olsun istedim çünkü şu an yardımcı olacak onlar. Oğuzhan, kendi takımında kayıp bir sene geçirdi ama bu bizim problemimizdir."
"Kulüplerin sorunu yabancı sınırı değil"

  • "Yabancı kuralından daha büyük sorunlarımız var... Yanlış yollara sapıyoruz. Yabancı kuralı tartışılmalı fakat bundan önce kulüplerin genel yapısı tartışılmalı. Kulüplerin sorunu yabancı sınırı değil, ekonomik sorundur."
"Futbolcular ve antrenörlerden vergi alınmalı"
  • "Futbolcular ve antrenörler, önümüzdeki seneden itibaren vergi vermeli. Oyuncuların birine döviz, birine TL verirseniz huzuru bozarsınız. Antrenörlerin hepsini aradım, hepsinin görüşü değerli. Yeni bir dünya çizeceğimizi düşünüyorum."
"Yardımcıya ihtiyacım yok"
  • "Şu an geçici bir göreve geldim, resmi bir görevim yok. Bu göreve gelirken tek başıma, çıplak geldim. Tüm antrenörlerden bilgi aldım, takımdan da alıyorum. Herkes bana yardım ediyor, yardımcıya ihtiyacım yok."
"Türk olduğunu bilmiyordum"

  • "Nazım Sangare'nin Türk olup olmadığını bilmiyordum. Bu da benim eksikliğim. Bülent Korkmaz'dan öğrendim. Eksilerini, artılarını anlattı. İleride o da kadroda yer alabilir."

"İki tecrübeli, iki genç kalecim var"

  • "Mert Günok'un ayağı iyi. Diyorum ya dağınık takımdan daha elit bir takıma geçebilir miyiz diye düşünüyorum. İki tecrübeli, iki genç kalecim var. Gençlerin çok iyi olacağını düşünüyorum. Onlardan biraz daha genç olan Gökhan var Rize'de. Diyeceksiniz ki onu da alsaydınız ama olmuyor. Aldıklarımın biri zaten kadroya giremeyecek."
"Arda beğendiğim bir oyuncu"
  • "Buraya peşim hükümle gelmiyorum. Arda veya Caner'in hukuken suç unsurları var mı? Yok. Hata yaptılar, düzeltme durumları var mı? Evet. Her oyuncu buraya gelebilir ama sırf oyuncuyu memnun etmek için almam. Arda konumuz değil, olmasın. Beğendiğim bir oyuncu ve Türkiye'nin bir bireyidir. Arda Turan bu ülkenin bir oyuncusu. Takımında oynuyor. Şu anın konusu değil, olsun da istemiyorum. Olacak mı göreceğiz."


#Şenol Güneş
#A Milli Takım
5 yıl önce