|

18 Ocak Perşembe Sabah Raporu

Kardak kayalıklarını geçerek Türk kara sularına giren Yunan savunmasına ait hücum botu Türk sahil Güvenlik botuna çarptı.ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, "Suriye'de sınır birlikleri" planı hakkındaki haberlerle ilgili olarak, "Herhangi bir sınır birliği kurmuyoruz" dedi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), hava muhalefeti nedeniyle bu sabah yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

Yeni Şafak
08:59 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:09 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson (Fotoğraf: Reuters)
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson (Fotoğraf: Reuters)

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Kardak'ta sıcak temas: Botlar çarpıştı

Yunan hücum botu Kardak kayalıklarına gelerek Türk sahil güvenlik botuna çarptı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye görüntülendi. Olaydan sonra Yunan hücum botu Türk karasularını terk ederken yaşanan temasta her iki botta da herhangi bir maddi hasarın olmadığı öğrenildi.

ABD'den ikinci geri adım: Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var

Pentagon'dan gelen 'sınır güvenlik gücü' kurma niyetimiz yok açıklamasının ardından bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Türkiye'ye bir açıklama borcumuz var. (Suriye'de) Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz" dedi.

İstanbul'da fırtına: Tüm seferler iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), hava muhalefeti nedeniyle bu sabah yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

#Sabah Raporu
6 yıl önce