|

18 ülkeden 80 FETÖ'cü Paketlendi

Türkiye Cumhuriyeti kendine ihanet eden, kendi milletinin kanını döken kansızların peşini yurt dışında da bırakmadı, adım adım izlerini sürdü. 18 ülkeden 80 kadar FETÖ'cü, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın nefes kesen operasyonları ile paketlenerek Türkiye'ye getirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:26 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
​18 ülkeden 80 FETÖ'cü Paketlendi.
​18 ülkeden 80 FETÖ'cü Paketlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından neredeyse Türkiye'deki tüm güvenlik güçleri FETÖ'cü avına çıktı. Yurt içinde düzenlenen dalga dalga operasyonla binlerce FETÖ'cü hain gözaltına alındı, tutuklandı. Ancak soruşturmalar bununla sınırlı kalmadı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendine ihanet eden, kendi milletinin kanını döken kansızların peşini yurt dışında da bırakmadı, adım adım izlerini sürdü. 18 ülkeden 80 kadar FETÖ'cü Milli İstihbarat Teşkilatı'nın nefes kesen operasyonları ile paketlenerek Türkiye'ye getirildi.

İLK OPERASYON PAKİSTAN

Yurt dışındaki FETÖ'cüleri Türkiye'ye getirip hesap sormak için ilk adım Pakistan'da atıldı. Ankara önce Pakistan’da FETÖ’ye bağlı 28 okulunun müdür ve öğretmenlerinin Türkiye’ye iadesini talep etti. Hemen ardından çalışma izinlerini iptal edilerek ve iade süreci başlatıldı. Ancak FETÖ mensupları BM Göçmen Yüksek Komiserliği’ne başvurarak aldıkları mülteci adayı sertifikasıyla bu ülkede yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Ancak bu Türkiye'yi durdurmadı.

BAŞLARINA ÇUVAL GEÇİRİLDİ

Listenin en tepesinde bulunan FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ve ailesi Lahor'da sabaha karşı Pakistan güvenlik görevlileri tarafından evlerinden başlarına çuval geçirilerek alındı. FETÖ’cüler uluslar arası çapta lobi faliyeti yürütse de Kaçmaz ailesini bekleyen sondan kurtaramadı. Aile özel bir uçakla İstanbul'a getirildi. Kaçmaz ile eş zamanlı olarak Endonezya’da da ismi açıklanmayan bir FETÖ'cü yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

5 BİN KM ÖTEDE BASKIN

Bir diğer operasyon da Türkiye'ye 5 bin kilometre uzaklıktaki orta Afrika ülkesi Gabon'da düzenlendi. FETÖ'nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT'in operasyonuyla ele geçirildi. Gabon'un başkenti Librevil'den özel uçakla Türkiye'ye getirilen hainler, örgütte kilit görevler yürütüyordu.

KRİTİK GÖREVDELER

Librevil'deki "Uluslararası Türk Gabon Okulu" müdürü olarak görev yapan Özpınar, mayıs 2017 itibarıyla Kenya çapında faaliyet gösteren "Işık Akademileri" (Light Academy) adlı örgüt yapılarının eğitim koordinatörü ve genel direktörü pozisyonundaydı. Özpınar'ın FETÖ/PDY'nin Bylock haberleşme uygulamasını kullandığı da tespit edilmişti. Yakalanan elebaşlardan Demirönal ise FETÖ/PDY'nin Gabon yapılanmasına ait Işık Okulları'nda (eski adı Ecole Privée International Turco-Gabon) müdür olarak görev yapıyordu. Bylock kullanıcısı Akbaş da Gabon’da "Işık Okulları'nın genel müdürlüğü"nü yaparken, örgütün Avrupa’dan Afrika'ya yaptığı para transferi faaliyetini yönetiyordu.

BALKANLARI SALLADIK

Türkiye'nin en dikkat çeken operasyonu ise FETÖ'nün kök salmak istediği Balkanlar'da oldu.

MİT'in Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye'de aranan FETÖ/PDY'nin 6 üst düzey mensubu yakalandı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı FETÖ'cüler MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye'ye getirilerek adli makamlara teslim edildi.

PENSİLVANYA'YA
PARA AKITIYORDU

Listede yer alan Yusuf Karabina'nın yakanlanma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri bu ülkenin televizyon kanallarında günlerce yayınlandı. Ailesiyle birlikte işyerine giderken Kosova polisi tarafından yolda çevrilen Karabina'nın, direnmesine rağmen derdest edilmesi Avrupa basınında da önemli gündem maddesi oldu. Operasyonla Türkiye'ye getirilen 6 FETÖ/PDY firarisinin, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'deki örgüt elemanlarının Avrupa ülkeleri ile ABD'ye kaçırılmasını da organize etmekle görevli olduğu belirlendi. Güvenlik birimleri, Cihan Özkan'ın Balkan ülkelerinde toplanan himmet paralarını yöneterek bunları Pensilvanya'ya aktardığını tespit etti.

FETÖ'NÜN SAHTE
RAPORCUSUYDU

Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Demirez ise Balkan ülkelerinde aktif şekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın sağlanmasında rol oynadı. MİT'in operasyonuyla Türkiye'ye getirilenlerden Günakan, bölgedeki okul yapılanmalarında öğretmenlerden sorumlu olarak bilinen elebaşıydı. Osman Karakaya'nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiği, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine Fethullah Gülen tarafından plaket verildiği kaydedildi.

HAİNLERİ KORKU SARDI

MİT'in bu ve benzeri operasyonları Pensilvanya'da kendine tahsis edilen çiftlikte sefa süren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in keyfini kaçırdı. Öyleki paketlenme korkusu, terörist başının haftalık video konuşmasına da yansıdı. MİT'in önce Pakistan, ardından Myanmar, sonra da Kosova'da 6 FETÖ’cüyü paketlediğini hatırlatan elebaşı, "Bazılarına batabilir ama bu düpedüz eşkıyalıktır. Kosova'dan insan kaçırıyor eşkiyalar, Pakistan'dan, Myanmar'dan insan kaçırıyor eşkiyalar. Bunu Richard yapmadı, Fredrich yapmadı, İstanbul'u alanlar yapmadı..." ifadelerini kullandı.

SIRA SANA DA GELECEK

Bu operasyonların ardından Pensilvanya'daki nifak yuvasında korumalar iki katına çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "MİT Pensilvanya’ya da gelecek. Bir yere kadar kaçarsın. Nihayeti yok bu işin" diyerek FETÖ'cülerin yüreğindeki korkuyu daha derinleştirdiği belirtiliyor. Operasyonların önümüzdeki dönemde de sürmesi bekleniyor.

Uçağı düşüreceğim
tehdidi kurtarmadı

FETÖ'ye operasyon düzenlenen ülkelerden birisi de Myanmar oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi Başkanlığı, FETÖ/PDY'nin "Myanmar imamı" olduğu belirlenen ve aynı zamanda örgüte bağlı "Horizon International Schools"un yöneticisi ve "Mediterranean International Education Services Co. Ltd." isimli şirketin ortağı olduğu tespit edilen Sökmen'in pasaportunun iptal edildiğini Myanmarlı yetkililere iletti. THY'ye ait uçakla Türkiye'ye getirilebilmesi için 24 Mayıs 2017'de Myanmar'dan sınır dışı edilen Muhammet Furkan Sökmen, uçakla önce Bangkok'a getirildi. Burada Türkiye'den giden Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi görevlilerine teslim edilen Sökmen, bindirildiği THY uçağının havalanmaması için "uçağı düşüreceği" tehdidinde bulundu. Bunun üzerine uçaktan inmek isteyen yolcular, İnterpol görevlileri tarafından ikna edildi. Yaklaşık 1,5 saatlik rötarın ardından THY pilotu, iddiayı asılsız olarak değerlendirerek uçağı havalandırma kararı aldı. Muhammet Furkan Sökmen'in uçak havalandıktan sonra tehdit etmeyi bıraktığı ve uçuş boyunca sessiz olduğu belirtildi.Sökmen İstanbul'a getirilerek polis teslim edildi.

#15 Temmuz
#FETÖ
6 yıl önce