|

19 pilot itirafçı oldu

Darbe girişiminin en kritik merkezlerinden Kara Havacılık Komutanlığı’ndaki FETÖ kriptolarına yönelik ankesör operasyonunda yakalanan 53 şüpheliden 19’u itirafçı oldu. Pilotlar, mahrem imamları deşifre etti.

Osman Özgan
04:00 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:02 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankesörlü telefon soruşturmalarıyla FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına ağır darbe vurulurken, örgüt içerisindeki çözülmeler de devam ediyor. Her geçen gün sayısı artan, mahrem imamlarını ve kripto askerleri deşifre eden itirafçılardan ‘samimi’ beyanlarda bulunanlar adli kontrolle bırakılıyor.

64 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ankesörlü telefon soruşturması kapsamında, 15 Temmuz gecesi terör estiren, vatandaşların üzerine mermi yağdıran helikopterlerin havalandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kara Havacılık Komutanlığı’na yönelik geçtiğimiz hafta operasyon için düğmeye basıldı. Savcılık, 46’sı aktif görevde olan ve aralarında albay ve yarbay rütbesinde şüphelilerin de bulunduğu 49 pilot ile 15 mahrem imam olmak üzere 64 pilot hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda, şüphelilerden 53’ü gözaltına alındı. Şüphelilerden 19 helikopter pilotunun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı olduğu öğrenildi.

ADLİ KONTROLLE BIRAKILDILAR

Örgütle bağlantılarını anlatan ve ankesörlü telefonlardan kendilerini arayan mahrem imamları deşifre ederek samimi beyanlarda bulunan itirafçı pilotlar, soruşturma savcısının talebi üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geriye kalan 34 şüphelinin ise Emniyet’teki sorgulama işlemlerinin devam ettiği, önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilecekleri belirtildi. Firari 11 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

#FETÖ
#Kara Havacılık Komutanlığı’
#Kripto
#Ankesör
5 yıl önce