|

2 ilde 17 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda 17 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. 3 ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 465'e yükseldi.

Yeni Şafak
12:19 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:37 - 11/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 11, Silopi ilçesinde 3, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 teröristin daha öldürüldüğünü bildirdi. Cizre'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 261, Silopi'de 126, Sur'da ise 78'e yükseldi.



Mühimmat ele geçirildi patlayıcılar imha edildi

Cizre'de, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait dört adet şarjör ve 111 fişek, dört el bombası, iki av tüfeği ve silahlara ait yedi adet fişek, bir el telsizi ve bataryası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kg amonyum nitrat ele geçirildi. Öte yandan ilçede, bir el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir barikat da kaldırıldı.



Silopi'de, 36 Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait 100 adet şarjör ve çok miktarda fişek, altı roketatar ile silahlara ait 16 mühimmat ve 31 adet sevk fişeği, 45 el bombası, bir av tüfeği, iki kg patlayıcı madde, iki gece görüş dürbünü, bir el dürbünü, yedi el telsizi, dört gaz maskesi, bir mayın dedektörü, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 15 tüp ele geçirildi. İlçede sekiz el yapımı patlayıcı da imha edildi.



Sur'da ise, dört adet barikat kaldırılsı, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.



5 terörist yakalandı

Açıklamada, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan 2 teröristin yakalandığı belirtildi. Öte yandan, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2, Kars'ta ise 1 olmak üzere toplam 3 teröristin yakalanarak gözaltına alındığının altı çizildi.


#terörist
#öldürülen terörist sayısı
8 yıl önce