|

200 bin genç proje getirdi

Bu yılki Teknofest, proje başvurusunda kendi rekorunu kırdı. Geçen yıl 100 bin bireysel proje başvurusu yapılırken, bu yıl sayı 200 binin üstüne çıktı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kökçam, “Gençlerimizin tüm bu çabaları ne kadar sahiplendiğinin göstergesi” dedi.

Abdulkadir Önder
00:00 - 17/10/2021 Pazar
Güncelleme: 03:50 - 17/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Ömer Kökçam
Ömer Kökçam

T3 Vakfı’nın düzenlediği TEKNOFEST’e ilgi her geçen yıl artıyor. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kökçam, bu yılki organizasyonla ilgili Yeni Şafak’a konuştu. TEKNOFEST’in ilgiyle takip edilen bir festival olduğunu kaydeden Kökçam, ilk yıl 550 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivale 2019’da 1 milyon 720 bin kişinin geldiğini hatırlattı. 2020 yılında pandemi nedeniyle ziyarete kapalı gerçekleşen TEKNOFEST’e bu yıl da aynı sebeplerle sınırlı ziyaretçi kabul edildi.

YENİ BİR REKOR DAHA

Gençlerin teknolojiye olan meraklarını getirdikleri projelerle kanıtladıklarını anlatan Kökçam, proje başvuru sayılarını da açıkladı. İlk yılında 14 farklı teknoloji yarışmasına 20 bin, ikinci yılında 19 farklı teknoloji yarışmasına 50 bin, 2020 yılında 21 farklı teknoloji yarışmasına 100 bin bireysel başvuru alındığını hatırlatan Kökçam, “2021’de düzenlediğimiz 35 teknoloji yarışmasına gelen bireysel başvuru sayısı 200 binin üstüne çıkarak kendi rekorunu kırdı” dedi.

AZİZ HOCA ÇOK ETKİLEDİ

Kökçam, “81 ilin tamamı ve yurt dışından başvuru almamız ile her yıl artan başvuru sayısı, gençlerimizin teknolojiye olan ilgisinin ve tüm bu çabaları ne kadar sahiplendiklerinin önemli bir göstergesi oldu” dedi. Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da bu yılki festivale katılmasının, gençler için büyük motivasyon kaynağı olduğunu kaydeden Kökçam, şöyle konuştu: “Kıymetli tavsiyelerde bulundu. Gençler üstünde etki oluşturmayı başardığını söylemek mümkün.”


Hem çalışıyor hem eğleniyoruz

  • TEKNOFEST Sahne Koordinatörü Ömer Faruk Besli, festival boyunca eksiksiz bir iş çıkartmak için nasıl çalıştıklarını anlattı. 6 gün boyunca 300 kişilik ekiple alanda aktif rol aldıklarını belirten Besli, “TEKNOFEST bizim için diğer yaptığımız etkinliklerden çok farklı. Festivali organize ederken hem çalışıyor, hem çok eğleniyoruz. Biz bu ailenin parçası olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

#T3 Vakfı
#Aziz Sancar
#Ömer Kökçam
#TEKNOFEST
3 yıl önce