200 milyon dolarlık örnek ortak girişim

Malatya
00:0015/11/2009, Pazar
G: 14/11/2009, Cumartesi
Yeni Şafak
200 milyon dolarlık örnek ortak girişim
200 milyon dolarlık örnek ortak girişim

Malatyalı 32 işadamının kurduğu Malatya Girişim Grubu'nun AVM, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından Malatya Park Alışveriş Merkezi'ni, Başbakan Erdoğan açtı

Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu, Malatya Girişim Grubu'nun (MGG), alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından 'Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi' açıldı.

Açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan törene, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİRLİKTELİK SORUMLULUKTUR

Malatya Valisi Ulvi Saran törende yaptığı konuşmada, Malatyalı iş adamlarının 'birliktelik sorumluluk getirir' prensibinden hareketle yaptıkları bu yatırımdan memnuniyet duyduklarını söyledi. Malatya'da Beydağı ağaçlandırma seferberliği çalışmalarına da değinen Vali Saran, fidan dikmenin önemini vurgulayarak, işadamlarını ağaçlandırma seferberliğine katılmaya çağırdı.

1800 KİŞİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu ve Rönesans Grubu Başkanı Erman Ilıcak da Malatya Park ile şehir merkezinde atıl kalmış bir sanayi alanını 200 milyon dolar tutarında bir yatırımla 1800 kişiye istihdam sağlayacak, halkın ekonomik ve sosyal yaşantısını zenginleştirecek bir merkeze dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

TEŞVİKLE GELEN HAREKET

Alışveriş merkezi ile oluşturulacak istihdamın gelecek yıllarda artmasını beklediklerini belirten Ilıcak, Teşvik Yasası sonucu oluşan desteklerle Malatya'da nükleer tıp, madencilik, ambalaj ve tekstil sektöründe istihdam oluşturacak 17 yeni fabrikanın temellerinin son 6 ayda atıldığını ve inşaatların başladığını anlattı.

MALATYA'NIN İLK AVM'Sİ

Malatya Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Malatya'nın ilk ve tek alışveriş merkezi ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilk tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu projesi özelliğini taşıyor. Alışveriş merkezi kısmı faaliyete geçen projenin 5 yıldızlı otel, tam donanımlı özel hastane ve 200 dairelik lüks konut kısmı daha sonra yapılacak.

Yetkililer, AVM'nin maliyetinin 200 milyon doları aştığına dikkati çekerken, Malatya Park'ın krize rağmen yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını ifade etti. AVM'yi yıllık ortalama 13 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


Oyuncak reyonuna daldı

Konuşmaların ardından Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve diğer yetkililerle birlikte kurdele keserek açılışları yaptı. Erdoğan, daha sonra alışveriş merkezinde incelemelerde bulundu. Kendisine hediye edilmek istenen bir fritözün ücretini ödeyen Erdoğan, bir oyuncakçıdan da oyuncak satın aldı.


Başbakan önerdi anaokulu da yaptılar

Konuşmaların ardından alışveriş merkezi ile Malatya Girişim Grubu'nun yaptırdığı ve tören alanına konulan dev ekrandan görüntüsü yansıyan anaokulu eş zamanlı olarak açıldı. Geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın öneresiyle kimsesiz çocuklar için hayata geçirilen 'sevgi evleri'nden birini inşa eden MGG, 7 yaş öncesi eğitime destek amacıyla 5 anaokulunun

Malatya'ya kazandırılması konusunda Malatya Valiliği ile protokol imzalamıştı. Bu proje kapsamında bir ana okulu yaptırıldı. 2004'de 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu bir anonim şirket olan Malatya Girişim Grubunda, tekstil, otomotiv, turizm, ihracat alanlarında faaliyet gösteren 40'a yakın şirketin sahibi iş adamları yer alıyor.