|

2018 MSÜ sınav giriş yerleri açıklandı

ÖSYM, 2018 MSÜ sınava giriş belgeleri açıklandığını duyurdu. 18 Mart 2018 tarihinde uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2018-MSÜ) başvuran adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM'nin internet sitesinden alabilecek...

Yeni Şafak
07:30 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 11:00 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
MSÜ
MSÜ

Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu ile Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'na öğrenci alımı için 18 Mart'ta sınav yapılacak. ÖSYM, 2018 MSÜ sınava giriş yerlerini açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "18 Mart 2018 tarihinde uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2018-MSÜ) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM'nin
adresinden saat 16:55'den itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir" denildi.
Sınava giriş saati uyarısı

2018-MSÜ için adaylar saat 10:00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı yapıldı.


MSÜ bünyesindeki bölümler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeri eğitimin bünyesinde toplandığı MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.

#MSÜ
#ÖSYM
6 yıl önce