|

230 korsan misyoner kilisesi

Emniyet'in hazırladığı misyoner raporuna göre, 230 korsan misyoner kilisesi açıldı. Alevileri ve Kürtleri hedef seçen misyonlerler, İstanbul, Ankara, Erzurum, Eskişehir, Malatya ve Çanakkale'de yoğun faaliyet içinde.

Yeni Şafak
01:00 - 8/01/2005 Cumartesi
Güncelleme: 12:34 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Emniyet'in hazırladığı misyoner raporuna göre, açıldı. Alevileri ve Kürtleri hedef seçen misyonlerler, İstanbul, Ankara, Erzurum, Eskişehir, Malatya ve Çanakkale'de yoğun faaliyet içinde.
  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin yurt çapında yürütülen misyonerlik faaliyetleri ile ilgili hazırladığı raporda, 8 ayrı grubun korsan olarak 230 misyoner kilisesi açtığı belirtildi. MGK'ya da sunulan raporda, son 2 yılda İstanbul'da 87, Ankara'da 54, İzmir'de 40, Bursa'da 16, Antalya'da 13, Diyarbakır'da 11, Mardin'de 9 korsan kilisenin açıldığı bildirildi. Kiliselerin genellikle müstakil evler, apartman daireleri ve işhanları içerisindeki bürolarda kurulduğu, her ayin sonrası katılımcılara yemek verildiği kaydedildi.

    Rapora göre, misyonerler önümüzdeki iki yıl içinde 50 bin Müslüman Türk vatandaşını Hristiyan yapmayı planlanıyor. İstanbul ve Ankara'nın yanısıra Erzurum, Eskişehir, Malatya ve Çanakkale'yi hedef iller olarak belirleyen Protestan misyonerler, Tunceli'ndeki Alevi vatandaşları kendilerine en yakın kitle olarak görüyorlar. Misyonerler bu amaçla 2005 ilkbahar aylarında Tunceli'de yaz etkinlikleri düzenlemeye hazırlanıyor.

    Misyonerlerin eğitim planı

    Rapora göre, pazar günleri biraraya gelen misyonerler Hrıstiyanlıkla ilgili temel bilgiler verdikten sonra Türkçe "İsa" filminin gösterimini yapıyorlar. Perşembe günleri ise kiliseye gelen kişilerin ailevi sorunlarıyla ilgileniliyor ve çözüm yolları araştırılıyor. Misyonerler Türk vatandaşlarını kendilerine çekmek için her yıl İzmir, Kuşadası, Bodrum ve Antalya'da yaz kampları düzenliyorlar. Kamplarda katılımcılara bir hafta boyunca dini eğitim veriliyor. Misyonerler faaliyetlerine müzik dinletileri ve konserleri de ekliyor.

    Rapora göre, Protestan misyonerler dünyayı 7 büyük kilise bölgesine ayırdı. Bunlardan Ortadoğu Kilise Bölgesi'nin merkezi olarak Türkiye ilan edildi. Raporda, "Merkez olarak ilan edildiği için ülkemize yönelik çalışmaları akademik bir zemine oturtmak amacıyla önümüzdeki iki üç yıl içerisinde bir Teoloji Enstitüsü'nün kurulması planlanmaktadır" denildi. Ayrıca iki aylık periyotlarla yayınlanacak bir derginin de propaganda amaçlı çıkarılması düşünülüyor. Samsun ve Trabzon'da faaliyet yürüten misyonerler ise gazetelere verdikleri ilanlara cevap verenlerle yaptıkları yazışmalarla propagandalarını yaymaya çalışıyor. Misyonerlerin bu çalışmalarına "Mektup Kursları" adını verdikleri, bu yolla vatandaşlara ulaşmaya çalıştıkları raporda yer alıyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce