'3 bin TL'cik' diyerek sattığı ekmek arası döner tepki çekmişti: Bakanlık harekete geçti
12:16, 14/07/2026, Salı
Yeni Şafak

İşletme hakkında haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi ihlalleri gerekçesiyle işlem başlatıldı.
İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Kapalıçarşı'da 3 bin TL'lik döner satıldığı yönündeki görüntüler sonrası Ticaret Bakanlığı ekipleri harekete geçti. Denetimlerde işletmede 100 gram dönerin 600 TL'den satıldığı belirlenirken, ilgili işletmeye idari işlem uygulandı.
Kapalıçarşı'da 3 bin TL'lik döner satıldığı iddiaları üzerine denetime çıkan ekipler, işletmede 100 gram dönerin 600 TL'den satıldığını belirledi. Ticaret Bakanlığı ile Fatih Belediyesi ekipleri, fahiş fiyat iddialarına ilişkin inceleme başlattı.

“3 bin TL’cik” tepkileri büyüttü
Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından çekilen görüntülerde döneri hazırlayan personelin "3 bin TL'cik" diyerek fiyatını söylemesi sonrası tepkilere neden oldu.
Haksız fiyat artışı bulunan 4 ürün için tutanak
Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan paylaşımlar sonrası denetimlerin yapıldığını bildirdi.
Kaplan, denetimlere dair şu bilgilendirmeyi yaptı;
"İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüz ile Fatih Belediyesi Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde;
İşletmede 100 gram dönerin 600 TL'den satışa sunulduğu tespit edilmiş, haksız fiyat atışı kapsamında 4 ürün için tutanak düzenlenmiştir.
Hazırlanan tutanak ve tüm bilgi-belgeler, değerlendirilmek üzere Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu'na gönderilmiştir.
Ayrıca yapılan incelemelerde 12 üründe, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı şekilde ürünlerin cl/ml bilgilerinin yer almadığı belirlenmiş ve işletmeye idari para cezası uygulanmıştır.
Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin haklarını korumak, haksız fiyat uygulamalarıyla mücadele etmek ve adil ticaret düzenini sağlamak amacıyla denetimlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."
İstanbul'da Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren bir işletmede 3 bin TL'ye döner satıldığı yönündeki iddiaların ardından Ticaret Bakanlığı ekipleri harekete geçti.
İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ile Fatih Belediyesi zabıta ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği incelemelerde, işletmede 100 gram dönerin 600 TL'den satışa sunulduğu tespit edildi"

Hayat
Tapuda yeni sistem geliyor: Artık zorunlu herkesi kapsıyor

Ekonomi
İhracat yılın ilk yarısında 136 milyar doları aştı

Gündem
Gurbetçilere yabancı plakalı araç kullanımında büyük kolaylık
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.