|

3 milyon dolarlık ahlâksız şantaj

Devletin emniyet kuvvetlerini başarısız duruma düşürmek için suç örgütleriyle hareket eden Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, çete liderlerinden birinin yasak ilişkisini kayda aldığı ve 3 milyon dolar talep ederek şantaj yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca, örgüt üyelerinin savcılar ve emniyet müdürlerine ait evrakları çetelere verdikleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:37 - 10/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 7 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, polislerle ilgili şok edici ayrıntılara da yer alıyor. Örgüt üyesi polislerin işbirliği yaptığı suç örgütü lideri Kadir İnan'ın verdiği ifadede, “Seyit Akşit, elinde Ş.T.'nin ortağının eşiyle birlikte olduğunu gösteren kayıtların olduğu anlattı. Ş.T.'ye gidip 3 milyon dolar karşılığında kendisine görüntüleri vereceğini söylememi istedi” dedi. Suç örgütü liderlerine, başka bir suç örgütü lideri aracalığıyla şantaj yaptığı belirlenen örgüt üyesi polislerin, devleti mensup oldukları örgütün üyelerine mahkum ve muhtaç göstermek için kurdukları kumpas neticesinde Organize Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çok önemli soruşturmalarla ilgili sonuç alınamadığı belirlendi.



ORGANİZE ŞUBE ARŞİVİ TALAN EDİLDİ


Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri Seyyit Akşit, Cihan Tümbül, Durak Yiğit, Ömer Aydın, Kadir İnan, İbrahim Şimşek ve Nebil Ark hakkında “Haksız yere elde bulundurulan anahtarla açarak hırsızlık”, “kamu kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık”, “soruşturmanın gizliliğini ihlal”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, “rüşvet” ve “hırsızlık malını bilerek almak” suçlarından açılan davaya konu iddianamenin ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. İddianamede ismi sanık olarak geçen suç örgütü lideri Kadir İnan'ın da ifadelerine yer verildi.



PARALEL OPERASYONLARI DA SÖYLEDİ


İnan ifadesinde, Akşit'in paralel yapılanmaya karşı operasyonların yapılacağını da kendisine söylediğini, operasyon yapılacak kişilere bunun haber verilmesi gerektiğini ve söz konusu kişilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söylediğini belirtti. Akşit'in kendisine “cemaatin her yerde bulunması ve cemaat mensuplarının zarar görmemesi için her türlü mücadelenin içinde olmaları gerektiğini” söylediğini ifade eden İnan, “cemaat mensuplarını koruyucu tedbirler geliştirmelerine” ilişkin konuştuğunu kaydetti.



ÖNCE KAYDETTİ, SONRA ŞANTAJ YAPTI


İddianamedeki İnan'ın ifadesinde şunlar yer aldı: “Elindeki görüntülerde Ş.T.'nin ortağı K.G.'nin eşi ile cinsel ilişki görüntülerinin olduğunu söyledi. Ş.T.'ye gitmemi, 3 milyon dolar istememi ve kendisine götürmemi söyledi. Ben de Ş.T.'ye aracılar üzerinden haber gönderdim. Ş.T. bu haber üzerine ortağı N.A.'yı öldürttü. Bu cinayet olayının ardındaki sebep Seyyit Akşit'in benim üzerimden aracılarla bu haberi göndermesidir” dedi. Ölen N.A. ise sanık Seyyit Akşit'in suç örgütü lideri Kadir İnan ile Ocak 2014'teki tanışmasını sağlayan isim olduğu belirtiliyor. Öte yandan FETÖ üyelerinin polis aracının çalındığı 16 Ağustos 2014'tan Nebil Ark ile telefonda görüştükleritespit edildi. Ark'ın örgütün 'abisi' olduğu ileri sürülüyor.



Mafyaya evrak servisi


Kadir İnan'ın teslim ettiği belgelere de iddianamede yer verildi. Bu belgeler arasında suç örgütlerine ilişkin belgelerin yanı sıra savcıların ve emniyet müdürlerine ait bilgilerin de yer aldı. Paralel örgüt, suçla mücadelede devleti başarısız göstermek için çetelere yardım etti. İnan'ın teslim ettiği evraklarından bazıları şöyle:



* Ankara Adliyesi'nde görevli çeşitli bürolardar sorumlu Cumhuriyet savcıları, savcı katipleri, kalem müdürleri, evrak memurları, yazı işleri müdürlerinin isimleri, telefon numaraları ve hangi büroda görev aldıklarını gösteren evrak,


* Eski Ankara Valisi Alattin Yüksel, Vali Yardımcısı Fahri Aykırı'ya ai telsiz kodları ile dahili ve harici telefon numaraları, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal başta olmak üzere bütün aktif görevde bulunan müdürlerin cep telefon numaraları, dahili numaraları, telsiz kodları, hangi şubede görevde bulunduklarını gösteren evrak,


* Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gödev yapan tüm personelin ev adresleri, telefon numaraları, hangi büroda görev yaptıkları, kan grupları ve sicillerini gösteren evrak,


* 19 Ağustos 2014 tarihli 112 kişilik personel tayin listesi,


* Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Polis Merkez Amirliklerinin telsiz kodları ve telefon numaralarının bulunduğu 18 sayfa evrak.



Sayfalarca belge çalındı


Seyyit Akşit'in çalarak Kadir İnan'a verdiği belgelerle ilgili iddianamede önemli veriler yer aldı. Bu durum paralel polislerin suçların ortaya çıkarmasının önüne geçmek istediğini ortaya koydu. İşte suç örgütlerine yönelik o belgelerden bazıları:



* Gizli istihbarat bilgi talep forma başlıklı 44 şahsa ilişkin 20 sayfa evrak,


* L. K. ve örgütüne ait örgüt şeması, örgütün yaptığı eylemler, şüpheli şahıs bilgilerinin bulunduğu belgeler,


* M. P. ve örgütünün silah kaçakçılığı yaptığı yönündeki örgüt şeması, eylemler ve şapıs bilgilerinden oluşan belgeler,


* K. İ. isimli şahsın kurduğu ve yönettiği suç örgütünün deşifresine yönelik çalışmaların bulunduğu örgüt faaliyeti, suç sicil kayıtları, şüpheli şahıs bilgilerinin bulunduğu 37 sayfa evrak,


* Ş.T. ve grubunun silahlı suç örgütü kurduğundan bahisle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma için yapılan çalışmaların ve denetlenmesi ilişkin talep ve şüpheli şahıs bilgilerinin bulunduğu 85 sayfa evrak,


* B.A.'nın silahlı suç örgütü kurduğu yönündeki tespitlerin bulunduğu soruşturma talep tutanağı, şüpheli şahıs bilgileri, karıştıkları olayların ve suç sicillerinin belirtildiği 45 sayfa evrak,


* H.A. 'nın örgüt lideri olduğu örgüt şeması, örgütün tanımı ve faaliyet alanı, örgütün yıldırdığı, sindirdiği şahıslar, örgütün yapısı, şahıs bilgisi ve karıştıkları olayların bulunduğu 21 sayfa evrak.









#Fetullahçı Terör Örgütü
#paralel yapı
#fethullah gülen
9 yıl önce