|

370 ton bonzai üreteceklerdi

Türkiye genelinde son iki yılda düzenlenen operasyonlarda, Çin'den getirilen 370 kilo bonzai ham maddesi ele geçirildi. Bu zehirin 1 kilosundan 1 ton bonzai elde edildiği belirtiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:34 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​370 ton bonzai üreteceklerdi
​370 ton bonzai üreteceklerdi

Büyükşehirleri kasıp kavuran bonzai illetinin Çin’den getirilen ham maddesinin 1 kilosuyla 1 ton bonzai elde edildiği ortaya çıktı. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonlanda zehir tacirlerine büyük darbe indirdi. Son 2 yılda bonzai üretiminde kullanılan 370 kilogram hammadde ile 700 kilogram bonzai ele geçirildi. Uyuşturucu hammaddesinin 1 kilosundan, 1 ton ‘bonzai’ yapıldığı belirtildi. Operasyonlar, 370 ton sentetik uyuşturucunun piyasaya sürülmesini engelledi.

VİRÜS GİBİ YAYILDILAR

Zehir tacirleri de müthiş bir gelirden oldu. Seri operasyonlar nedeniyle Çin’den hammadde getiremeyen zehir tacirleri, bu defa tarımsal ilaçlar ve 200 çeşit kimyasal kullanarak bonzai üretmeye başladı. Bu da ölümlere davetiye çıkardı. Özellikle merdiven altında üretilen ve sakız parasına satılan uyuşturucular virüs gibi yayıldı. İstanbul Emniyet Müdürhüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gençler arasında hızla yayılan bonzainin önüne geçmek için köşe bucak torbacı olarak tabir edilen satıcıların peşine düştü.

4 İLÇE BAŞI ÇEKİYOR

Bağımlıların maddeye erişimini engellemek için harekete geçen uzman ekipler, Gaziosmanpaşa, Şişli, Esenyurt, Bağcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Sarıyer ve Fatih gibi uyuşturucu satış oranının yüksek olduğu ilçelerdeki belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 2017 yılı başından bu yana bonzai üretici ve satıcılara yönelik 78 operasyon düzenledi.

Operasyonların yoğun olduğu ilçelerde gelir düzeyi düşük olan bölgelerde her köşe başında torbacıların olması ve bonzainin metruk, gecekondu tarzı yerlerde üretilmesi dikkat çekti. Bin şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda 211 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bonzai üretilen merdiven altı yerlerin ve satışının en fazla olduğu ilçe, 23 operasyonla Gaziosmanpaşa oldu. Gaziosmanpaşa’yı sırasıyla 8 operasyonla Şişli, 6 operasyonla Esenyurt ve 5 operasyonla da Bağcılar izledi. Bin şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda 211 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Gaziosmanpaşa
#Esenyurt
7 yıl önce