|

4 bin haini kovduk!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurumun yargı olduğunu söyledi. Oktay, “adalet teşkilatımızın içine vesayetin açtığı çatlaklardan sızmış 4 bin civarındaki FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 08:41 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen adli ve idari yargı hakimleri ile cumhuriyet savcılarının kura töreninde, göreve başlayan 403 hakim ve savcıyı tebrik ederek başarılar diledi. Tören vesilesiyle hakim ve savcılarla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Oktay, "Sizinle birlikte hakim ve savcı sayısı 20 bine yaklaşan adalet teşkilatımız, daha etkin ve hızlı işleyerek milletimizin vicdanını rahatlatan kararlara imza atmaya devam edecektir" diye konuştu.

'ASKER ELBİSESİ GİYMİŞ HAİNLER'

Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "17-25 Aralık girişimi ve 15 Temmuz FETÖ hain darbe teşebbüsü, hepimize yargının bağımsız ve tarafsız olmasının, adaletin tesisi açısından ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Adalet teşkilatımız gerekli mekanizmaları işleterek darbe girişiminin ardından, içindeki FETÖ'cüleri en hızlı ve en kararlı şekilde temizleyen kurum olmuştur. Bu çerçevede, adalet teşkilatımızın içine vesayetin açtığı çatlaklardan sızmış 4 bin civarındaki FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir. Aslında bunlara 'hakim ve savcı' demek de doğru değil. Nasıl ki asker demiyorsak diğerlerine, 'asker elbisesi giymiş hainler' diyorsak bunlar da hakim ve savcı elbisesi giymiş içimize sızmış hainlerden başka bir şey değiller.

MÜSAADE ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ

Kararlarını, akıl ve vicdan yerine ideolojik bağnazlığa dayanarak alanlar ve bağımsız olmak yerine FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerinden talimat alanların ne adalet teşkilatımızda ne de devlet teşkilatımızın herhangi bir noktasında barınmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz."


Kura heyecanı

Hakim ve savcılara, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman olduğu gibi sizin yanınızda olduğumuzu, devletimizin her türlü imkanını sağlamaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” diye seslenen Oktay, “Vazifenizi yaparken ‘bir mazlumun ahının arşı titretmeye yeteceğini’ aklınızdan çıkarmayın. Size güveniyor, tek ölçünüz hukuk ve adalet olacak şekilde, milletimizin size duyduğu güvene sonuna kadar layık olacağınıza yürekten inanıyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından avukatlık mesleğinden geçen 8. dönem adli yargı hakim birincileri Ulukan Maden ile Anıl Hızal'a ve Cumhuriyet savcıları birincisi Filiz Temiz Üner'e plaketleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay tarafından verildi.

#Fuat Oktay
#FETÖ
5 yıl önce
default-profile-img