|

4 günde 4 provokasyon

Türkiye son 1 haftada 28 Şubat sürecini andıran provokasyonlara sahne olmaya başladı. Kocaeli ve Edirne’nin ardından dün de Adıyaman ve Tekirdağ’da Atatürk büstlerine yönelik saldırılar düzenlendi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 الأربعاء
Güncelleme: 02:44 - 14/11/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Atatürk heykellerine peş peşe saldırılar
Atatürk heykellerine peş peşe saldırılar

İlk saldırı haberi Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden geldi. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na gelen bir kadın, üzerinde taşıdığı baltalayıp çıkarıp, Atatürk'ün ayak kısmına vurdu.

BALTAYLA SALDIRDI

Çevrede bulunanların tepki gösterdiği kadın, daha sonra baltayı çarşafının içine gizleyerek alandan uzaklaştı. Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İkinci saldırı haberi ise Adıyaman’dan geldi.


BÜSTÜN ÜZERİNE ÇIKTI

Ahmet B. isimli şahıs Sümer Meydanı'nda MHP binasının önünde bulunan Atatürk heykelin üzerine çıktı. Elinde bulunan poşetten madde bağımlısı olduğu anlaşılan şahıs, gözaltına alındı. 10 Kasım törenlerinde Edirne ve Kocaeli’nde de benzer olaylar yaşanmıştı. E.Ş. isimli bir kadın Atatürk aleyhinde slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Kocaeli’nde ise Uğur Koç adlı bir kişi 10 Kasım’da sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret içeren paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı.

#Atatürk Büstü
#Provakatör
٪d سنوات قبل