|

4 ilde 18 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Kars'ın Kağızman ilçesinde 5, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 7, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 4, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
13:04 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:22 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kars'ın Kağızman ilçesinde devam eden operasyonda, düzenlenen hava harekatı sonucu birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist silahları ile birlikte (bir adet M-16 adet piyade tüfeği, üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet Biksi makineli tüfeği) ölü ele geçirildi.



Beytüşşebap'ta 7 terörist öldürüldü


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen hava harekatı ile birliklerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 7 terörist öldürüldü. Söz konusu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri imha edildi.



Ayrıca Beytüşşebap'ta devam eden operasyonda, beş ayrı sığınakta, bir adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 64 adet el yapımı patlayıcı, dört adet el bombası, bir adet Glock tabanca, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.





Birliklere saldırı hazırlığındaki teröristler öldürüldü


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi.



Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde de devam eden operasyonda, askeri birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi.





Patlayıcı yüklü araç imha edildi


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde daha önce gasp edilen ve bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış patlayıcı yüklü bir adet araç ele geçirilerek imha edildi.



Van'ın Çaldıran ilçesi ve Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde de icra edilen operasyonlarda tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi.



Sığınak bulundu


Diyarbakır'ın Hani ilçesinde devam eden operasyonda, dört ayrı sığınakta çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.




#Genelkurmay
#Kars
#Ağrı
#Beytüşşebap
8 yıl önce