|

400 bin kişiye hazırız

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Rusya ve rejimin, İdlib ile Hama’ya saldırıları nedeniyle evini terk eden yüzbinlerce kişi için yapılan çalışmaları anlattı: 400 bin kişiye kadar hazırlıklarımızı yaptık. Sınır hattında daha önceden altyapısını yaptığımız kamplarımız var.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:30 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kızılay Başkanı Kerem Kınık
Kızılay Başkanı Kerem Kınık

Suriye’de Rus uçaklarının İdlib ve Hama’ya yönelik yoğun bombardımanı nedeniyle yüzbinlerce kişi evlerini terk ederek Türkiye sınırına akın ediyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, yerlerinden edilen Suriyelilere yönelik yardım faaliyetlerini anlattı. “Kızılay olarak 400 bin kişiye kadar hazırlıklarımızı yaptık. Afrin operasyonu başlarsa bu sayı artacaktır. Afrin’de oluşabilecek sivil bir hareketliliğe göre bölgede insani yardımı sürdüreceğiz. Sınır hattında daha önceden altyapısını yaptığımız kamplarımız var. Buralarda çok hızlı bir şekilde yeni oluşumlar içerisine gireceğiz” diyen Kınık, İdlib’deki son göç dalgasında yaklaşık 200 bin kişi için barınma ihtiyacı doğduğunu belirterek şunları söyledi:

“İdlib’teki mülteci sayısı 200 bine dayandı. Mevcut kamp kapasitesini artırmaya yönelik çalışma başlattık. Yeni gelen sayı ile birlikte yardım oranı da artacaktır. Avrupa 5 bin kişiyle bu krizi yönetemezken biz 200 bin kişiye aynı anda barınma ihtiyacı sunabiliyoruz.”

#İdlib
#Kerem Kınık
6 yıl önce