|

400 terabayt veriyi çaldılar

FETÖ'nün Emniyet İstihbarat yapılanmasında yer alan 36 şüpheliye dava açıldı. İddianameye göre, FETÖ'cülerin İstihbarat Daire Başkanlığı'nın bahçesine casus yazılım kurdukları ve bu yolla 400 terabayt veriyi örgüte aktardıkları belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 02:05 - 7/08/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
FETÖ'nün Emniyet İstihbarat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.
FETÖ'nün Emniyet İstihbarat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Emniyet İstihbarat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

15 Temmuz gecesi İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın yakınında yakalanan eski polis şefleri Zeki Taşkın, Gürsel Aktepe ve Lokman Kırcılı ile Fuat Avni adlı twitter hesabına bilgi sağladığı gerekçesiyle tutuklanan eski Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu 36 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüphelilerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma ile siyasal veya askeri casusluk" suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

BAHÇEYE CASUS YAZILIM

İddianamede, FETÖ'nün İstihbarat'taki faaliyetlerine ilişkin çarpıcı tespitlere yer verildi. Buna göre, FETÖ'cü mühendisler, güvenlik duvarlarına takılmadan istedikleri istihbarat verilerine erişmek için casus yazılım kurdu. Bu casus yazılımı ise İstihbarat'ın bahçesinde veri deposu olarak kullanılan konteynırda bulunan sunuculara yerleştirdi. 2014'te kurulan sistem, darbe girişimden üç gün sonra, yani 18 Temmuz 2016'da fark edilerek kapatıldı. FETÖ'cülerin, bu yazılım sayesinde 400 terabayt büyüklüğündeki veriyi ele geçirdiği belirtildi.

İHANET "EAGLE" YAZIŞMALARINDA

Emniyet İstihbarat'taki FETÖ'cü mühendislerin, darbe girişimi gecesi "Eagle" üzerinden haberleştikleri ortaya çıktı. İddianameye giren mesajlara göre, Akif kod adlı Mustafa Koçyiğit (Fuat Avni'nin köstebeği) 15 Temmuz 2016 günü saat 17.00 sıralarında gruptaki diğer üyelere, "Abi bu gece kalabildiğimiz kadar yerimizde kalalım" mesajı gönderiyor. Saat 21.56'da ise "Darbe başladı, herkes teyakkuzda olsun. Abiler daireye doğru gidebilir. Her türlü riski alıp daireyi korumamız lazım" mesajını iletiyor.

SİSTEMİ KAPATACAKLARDI

FETÖ'cü mühendislerin ilerleyen saatlerdeki mesajlarına göre, darbe girişimi sırasında, Emniyet İstihbarat'ın elini kolunu bağlamak için "backbone" adlı haberleşme sistemini kapatmaya çalıştıkları da ortaya çıktı. Eğer örgüt "backbone" haberleşme sistemini kapatabilseydi, tüm Türkiye'deki Emniyet İstihbarat'ın sistemlerine erişim duracaktı. Bilgisayar Mühendisi olan Hayrettin kod adlı Haşim Türker'in Eagle'den gönderdiği mesajlardan bazıları şöyle: "Backbone kapatacak durumda olan. Ya sen ya Namık. Dikkatli olan log felan silinmesin, teradata bağlantıları da özellikle kapanmalı." Gruptaki Bkr kod adlı Burak Açıkalın'ın ise Levent network (backbone) bağlantılarını kessin sistem odasının" dediği görülüyor.

#​FETÖ
#Zeki Taşkın
#Gürsel Aktepe
٪d سنوات قبل